Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 20 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

De 7 mooiste voetbalshirts op het EK 2021

Het aftellen is begonnen. Vrijdag 11 juni begint het EK 2021, dat officieel nog gewoon Euro 2020 heet. Eindelijk is het Nederlands Elftal er weer bij. Maar welke landen hebben dit jaar de mooiste voetbalshirts?

Het is jammer dat Nigeria niet in Europa ligt. Die hebben by far het meest unieke shirt, waar tegenwoordig zelfs sneakers op gebaseerd zijn. Maar goed, we moeten het doen met Europese landen. En eerlijk is eerlijk: ook veel Europese landen dragen dit jaar heerlijke voetbalshirts.

De mooiste voetbalshirts tijdens het EK 2021 (EURO 2020)

Alle voetbalshirts zijn inmiddels bekend. Over smaak valt niet te twisten, wellicht had jij een andere ‘top 7 mooiste voetbalshirts’ in gedachten. Dit zijn onze persoonlijk favorieten.

1.Duitsland (thuis)

mooiste voetbalshirts, ek 2021, duitsland, euro 2020
(Afbeelding: Adidas)

De tijd van haat jegens Duitsers ligt gelukkig alweer decennia achter ons. Maar toegegeven: we hebben liever niet dat Duitsland het EK 2021 wint. Neemt niet weg dat ze een van de mooiste voetbalshirts van EURO 2020 hebben. Het witte shirt straalt normaal gesproken vooral kracht uit, de streepjes in de breedte geven het tenue nog eens extra elan.

2. Italië (thuis)

mooiste voetbalshirts, ek 2021, euro 2020, italië, shirts
(Afbeelding: Puma)

Het patroon op het shirt doet een beetje denken aan het shirt waarin Roberto Baggio een penalty miste tijdens de WK-finale in 1994. Het kraagje heeft echter een andere kleur, de fit is iets strakker en het logo is (helaas) gemoderniseerd. Neemt niet weg dat het thuisshirt van Italië, zoals je gewend bent, weer extreem stijlvol is.

3. Portugal (uit)

portugal, mooiste voetbalshirts, ek 2020, uit
(Afbeelding: Nike)

De overall winnaar wat betreft de mooiste voetbalshirts is de winnaar van het vorige EK. Het thuisshirt van Portugal is al stijlvol, maar het uitshirt is pas echt fancy. Bovendien wordt het ook nog eens historisch shirt, te weten dat het hoogstwaarschijnlijk het laatste EK voor Cristiano Ronaldo is.

4. Engeland (thuis)

thuisshirt engeland, euro 2020, rashford
(Afbeelding: Nike)

Heerlijk shirt, waarbij we vooral lekker gaan op de stijlvolle ronde hals. Bovendien zien we Engeland nu écht een keer ver komen op een eindtoernooi.

5. Frankrijk (thuis)

mbappe, frankrijk, thuisshirt, ek 2021, euro 2020
(Afbeelding: Nike)

Duidelijk: streepjes vormen een trend tijdens EURO 2020. Op de voetbalshirts van het Franse nationale elftal zagen we die al vaker, maar nu zijn ze dikker dan ooit. Het thuisshirt voor het EK 2021 is fris, krachtig en de kans is groot dat je het kunt bewonderen tot en met de finale.

6. Nederland (thuis)

mooiste voetbalshirts, ek 2021, euro 2020, oranje, nederlands elftal
(Afbeelding: Nike)

Om eerlijk te zijn er wel mooiere shirts van het Nederlands Elftal geweest. Maar vanwege ons chauvinisme gooien we het toch maar in dit lijstje met mooiste voetbalshirts. Eigenlijk is het tijd om terug te keren naar Lotto en een ode te brengen aan dit heerlijke shirt dat Oranje droeg tijdens het EK in 1992.

7. Kroatië

kroatië, euro 2020
(Afbeelding: Nike)

Het geblokte thuisshirt van Kroatië plaatsen we voor ieder eindtoernooi blind in het rijtje met voetbalshirts en tijdens voor het EK 2021 maken we geen uitzondering. Nike heeft de blokjes iets groter gemaakt, voor de rest is het recept onveranderd gebleven.

Check ook deze stijlvolle collabs waarin voetbal en fashion samenkomen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.