Thomas Aalderink
Thomas Aalderink UFC 16 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Conor McGregor komt met opmerkelijke verklaring voor scheenbeenbreuk

Afgelopen weekend leidde Conor McGregor de meest pijnlijkste nederlaag uit zijn carrière. Letterlijk. De Ier brak vlak voor het verstrijken van de eerste ronde zijn scheenbeen. Hij kon onmogelijk verder vechten waardoor de overwinning naar Dustin Poirier ging. Sindsdien probeert iedereen te achterhalen hoe de botbreuk ontstond, en nu komt Conor McGregor zelf met een opmerkelijke verklaring.

Conor McGregor liet van zich horen via Instagram. In een video van zes minuten praat de voormalig kampioen ons bij. Dit doet hij met zijn been in het gips en vanuit een scootmobiel. Na de wedstrijd was hij overmand door emoties en riep een aantal lelijke ding. Nu is hij wat meer tot rust gekomen.

Conor McGregor laat van zich horen

Zo vertelt hij over zijn verjaardag (McGregor werd woensdag 33 jaar), zijn lange herstel en hoe het was in het ziekenhuis. Conor McGregor is positief en heeft er alle vertrouwen in dat het goed komt. Goed om te horen, maar wat volgt is veel opvallender. De Ier vertelt dat hij al voor het gevecht geblesseerd was.

Conor McGregor lacht ondanks pijnlijke nederlaag en beenbreuk als laatste

Conor McGregor had last van stressfracturen. Dit wordt ook wel een vermoeidheidsbreuk genoemd en ontstaat wanneer gezond bot repetitief overbelast wordt. De Ier had naar eigen zeggen meerdere van dit soort breukjes in zijn scheenbeen net boven de enkel. Precies de plek waar zijn been brak tijdens UFC 264.

Been was al gebroken voor het gevecht

De UFC was hiervan op de hoogte en er waren twijfels of het gevecht wel door kon gaan. Conor McGregor besloot door te gaan en bleef ondanks de pijn doortrainen. Hij gebruikte deze beperking zelfs als wapen. Hij trainde extra op de up kicks om zijn been minder te belasten. Dit zagen we ook terug in het gevecht.

Toch was dat niet genoeg om Dustin Poirier uit te schakelen. Conor McGregor moest het staande gevecht weer aangaan en raakt bij een voorwaartse trap de elleboog van zijn tegenstander. Een flinke klap precies op de zwakke plek van The Notorious. Toen hij vervolgens zijn volle gewicht op dit been zette, was er geen redden meer aan en brak deze doormidden.

McGregor will be back

Dat gaat in de toekomst niet meer gebeuren. Er is een titanium pin in zijn been gezet en daar is McGregor behoorlijk blij mee. Terminator noemt hij zichzelf. Hij heeft naar eigen zeggen nu alles wat hij nodig heeft om sterker en beter terug te keren. De Ier heeft er zin in en belooft ons een mooi verhaal. We gaan het zien.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.