Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 18 mrt 2021
Leestijd: 3 minuten

Keert Chris Evans terug als Captain America? Marvel reageert

Na bijna een decennium als Captain America ging Chris Evans in 2019 met pensioen. Althans, wat Marvel-films betreft. In de finale van Avengers: Endgame zagen we een oudere Steve Rogers, die klaar was om het stokje over te dragen. Of, beter gezegd, zijn schild.

Dat is natuurlijk de aanleiding voor The Falcon and The Winter Soldier. Een nieuwe Marvel-serie die deze week van start gaat op Disney+. De eerste reacties zijn zeer positief, dus fans kunnen vrijdag op een spectaculaire achtbaanrit rekenen.

The Falcon and The Winter Soldier

In die Disney+ Original gaan we hoogstwaarschijnlijk ontdekken wie de nieuwe Captain America wordt. Maar ja, de fans hopen stiekem ondertussen toch op een terugkeer voor Chris Evans. Net zoals er al de eerste dag na het vertrek van Robert Downey Jr. geruchten de ronde deden dat hij aan een comeback werkt.

Tja. Neem dat nieuws met een korrel zout. Het is juist zo verfrissend dat Marvel Studios niet net zoals in de comics continu overleden superhelden terugbrengt. Daardoor neem je het als lezer in de comics amper serieus als iemand sneuvelt. In een andere reeks of issue kunnen ze immers zo weer tot leven worden gewekt, iets wat de stakes niet echt ten goede komt.

Marvel filmmarathon: dit is de juiste volgorde om alle films te kijken

Geen comeback voor Chris Evans?

Gelukkig pakt Marvel dat in de films beter aan. Bovendien maakte de man himself in januari al korte metten met wilde geruchten dat hij terug zou keren. Chris Evans reageerde toen op het nieuws dat hij terug zou keren als Captain America, met een veelzeggende tweet: “News to me.” Oftewel, ook hij weet van niks.

Nu zeggen acteurs zoiets wel vaker in Hollywood, omdat ze dit soort verrassingen natuurlijk geheim moeten houden. Maar dan was er compleet over zwijgen veel logischer geweest.

Marvel Studios baas reageert

Fans die sindsdien nog steeds op een comeback hoopten kunnen nu definitief de hoop opgeven. Marvel Studios baas Kevin Feige heeft tegenover Entertainment Weekly namelijk op het gerucht gereageerd: “Ik antwoord zelden meer met nee, omdat dingen me altijd verbazen met wat er kan gebeuren, maar dat gerucht, denk ik, werd vrij snel ontkracht door de man zelf,” aldus Feige tijdens een interview over The Falcon and The Winter Soldier.

Oftewel, de architect achter het Marvel Cinematic Universe maakt zelden korte metten met geruchten, maar dit keer is het volgens Feige wel duidelijk.

Anthony Mackie

Anthony Mackie, wiens personage het vibraniumschild kreeg in Endgame, zegt dat hij “geen idee” heeft wat er met Evans aan de hand is. “Ik was eigenlijk aan het vissen [toen het gerucht uitkwam]. Toen ik terugkwam om wat garnalen te halen, zei de gast aan de kade: ‘Hé, man! Heb je dit gezien — ?!'”, herinnert Mackie zich. “Ik ga al twintig jaar naar dezelfde man om mijn aas te halen en ineens is hij nu een fan. Hij had geen idee wie ik was. Nu is hij een fan.”

“Marvel is zo geheimzinnig en het is zo belachelijk wat we wel en niet weten”, voegt hij eraan toe. ‘Ik heb geen idee. De kerel die mij garnalen verkoopt, weet meer over wat er met Marvel aan de hand is dan ik.’

Sebastian Stan

Sebastian Stan, die Bucky Barnes speelt in The Falcon and The Winter Soldier, zit in hetzelfde bootje:

“Alles is mogelijk, toch? Ik zag dat hij er iets over tweette. Dus ik weet het niet. Ik heb het gevoel dat hij meestal weet wat hij in die dingen moet zeggen, dus ik wist niet wat ik ervan moest denken. En ik heb er echt geen informatie over. Ik heb het gevoel dat je nooit aan de woorden ‘Captain America’ kunt denken zonder aan Chris Evans te denken. Hij heeft er zo geweldig werk mee gedaan, en ik heb het gevoel dat hij altijd aanwezig zal zijn. En hij heeft een aanwezigheid in onze show. ”

Medeoprichter Netflix deelt verrassende visie op explosieve succes Disney+

Dag Disney+: 6 Marvel-films die je op Netflix kunt streamen

EW

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.