Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 1 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Deze nieuwe collabs maken wandelschoenen hipper dan sneakers

Zowel New Balance als Asics heeft recentelijk een collab uitgebracht met stijlvolle wandelschoenen. Ja, die bestaan tegenwoordig, en het zijn prima vervangers van jouw standaard sneakers.

Maak kennis met de Aimé Leon Dore x New Balance Rainier en de gloednieuwe Asics x Andersson Bell.

Wandelschoenen als sneakers

Leuk en aardig die collectie sneakers van je, maar de outdoortrend van de laatste jaren schreeuwt ook om een paar stijlvolle trailrun- of wandelschoenen. Vroeger waren die lastig te vinden, tegenwoordig tref je ze steeds vaker. Eerder lichtten we deze vijf stappers uit, van Salomon tot Hoka. Nu twee stijlvolle collabs.

Aimé Leon Dore x New Balance Rainier

We hebben de tevens net uitgekomen basisversie van deze schoen, dus zonder het label Aimé Leon Dore, zelf in bezit. We kunnen je vertellen dat deze wandelschoenen vanaf seconde één uiterst comfortabel zitten. Een stuk lichter en subtieler dan de lompe bergschoenen die je gewend bent, maar wel de outdoor-look voor een avontuurlijke stijl. De Vibram-gripzool maakt het nog een aardig technische wandelschoen ook, al blijft het vooral een lifestyleschoen. De Aimé Leon Dore-versie beschikt over Gore-tex.

aime leon dore x new balance rainier, wandelschoenen, sneakers
Aimé Leon Dore x New Balance Rainier
new balance rainier, wandelschoenen, sneakers
De standaard New Balance Rainier

De standaard versie van deze New Balance-wandelschoenen kost 170 euro, voor de Aimé Leon Dore-collab betaal je 220 euro.

Asics x Andersson Bell

Sneakers van Asics zijn tijdloos, met de GEL-KAYANO 14 als onze persoonlijke favoriet. Nu aandacht voor de collab met het Zuid-Koreaanse modelabel Andersson Bell. Gebaseerd op de hybride schoen GEL-SONOMA 15-50, die je dankzij de gripzool en het comfort goed kunt gebruiken als wandelschoenen voor korte afstanden. Verkrijgbaar in drie kleurcombinaties.

Asics x Andersson Bell, wandelschoenen, sneakers, collabs, 3
Asics x Andersson Bell
Asics x Andersson Bell, wandelschoenen, sneakers, collabs
Asics x Andersson Bell
Asics x Andersson Bell, wandelschoenen, sneakers, collabs
Asics x Andersson Bell

Je koopt deze combinatie van wandelschoenen en sneakers voor 160 euro. Vooral de zwarte editie is in onze ogen een bruikbare toevoeging aan je garderobe, al zijn de roze en oranjebruine versies ook catchy.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.