Stijn Kuster
Stijn Kuster Auto's & Motoren 26 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Nieuw Chinees automerk wil Tesla verdrijven met higher-end EV’s

Het Chinese concern Geely – waar ook Volvo en Polestar onder vallen – heeft volgens verschillende bronnen plannen om een nieuw automerk, Zeekr genaamd, op te richten. Met dit merk willen de Chinezen zich vooral focussen op het premium-segment, om Tesla omver te blazen.

Persbureau Reuters meldt op basis van die bronnen dat Geely ernaar streeft om zijn belangrijkste EV-rivaal Tesla te verslaan met ‘higher-end’ en beter betaalbare elektrische auto’s.

Geely en de elektrische-auto-markt

Geheel onbekend is Geely niet in de EV-branche. Met Polestar en het jonge Lynk & Co. heeft het bedrijf een groot potentieel voor de toekomst van elektromobiliteit in handen. Zo is de Lynk & Co. 01 vanaf april te koop in Nederland en zien we de Polestar 1 en 2 al rondrijden. Het nieuwe Merk Zeekr moet dus boven deze twee merken komen te staan. Dit terwijl een Polestar zich al meet aan een ‘premium’ Tesla.

Geely, Zeekr, Polestar, 2, Tesla
De Polestar 2 (Afbeelding: Wheelsage)

Zeekr zal deel uitmaken van het nog te introduceren Lingling Technologies, een tak van Geely die zich enkel op elektrische voertuigen gaat toeleggen. Over de plannen van Lingling wordt al langer gesproken, maar het merk Zeekr was tot op heden nog onbekend.

Helemaal Zeekr is de nieuwe Tesla-concurrent niet

Of het merk er echt gaat komen en hoe het gepositioneerd wordt, is nog even afwachten. Geely heeft nog niet gereageerd op het bericht van Reuters.

Eindelijk! De eerste volledig elektrische stationwagen komt naar Nederland

De bronnen geven aan dat – als het merk komt – er geen gebruik gemaakt zal worden van traditionele dealers. Er moeten hippe winkels in centra van steden gerealiseerd worden en er zullen veel auto’s online aangeboden worden.

Tesla krijgt ook concurrentie uit Duitsland

Niet alleen Chinese automerken als Zeekr gaan de strijd aan met Tesla. Zo wil de Duitse gigant Volkswagen dit jaar nog 500.000 elektrische auto’s verkopen. Hoewel Tesla dit jaar het dubbele van de band laat rollen, hebben de Duitsers onder Amerikaanse beleggers en investeerders een streepje voor.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.