Pim Jansen
Pim Jansen Horloges en accessoires 16 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Opmerkelijk staaltje timing: het horloge en de docu over FC Barcelona

Hoe kun je de lancering van een horloge slechter timen dan de Casio G-Shock ‘FC Barcelona’? Dat neemt niet weg dat het een cool klokje is voor de nog overgebleven fans van de voetbalclub in verval.

FC Barcelona zit in de grootste crisis van deze eeuw. Er zijn torenhoge schulden, geen sterspelers en de prestaties zijn ver ondermaats. Toch durft Casio het aan om juist nu twee nieuwe versies van de G-SHOCK uit te brengen in de stijl van de voetbalclub in nood. Deze zijn natuurlijk even geleden al in productie gegaan. En nog een nuance: de lancering is een collab met de documentaireserie Matchday: Inside FC Barcelona, over het seizoen 2018-2019.

Casio G-SHOCK ‘FC Barcelona’

De basismodellen voor de twee nieuwe horloges zijn de GBD-H1000 en GBD-100, beide uit de G-SQUAD-lijn. De nieuwe modellen zijn uitgevoerd in het blaugrana, de teamkleuren van FC Barcelona. De banden, ontworpen om vroegere en huidige teamuniformen te verbeelden, zijn bedrukt met het clubmotto, ‘Més que un club’ (”Meer dan een club’) in de lokale Catalaanse taal.

GBD-100BAR, casio g-shock, fc barcelona
GBD-100BAR
GBD-H1000BAR, casio g-shock, fc barcelona
GBD-H1000BAR

De GBD-H1000BAR heeft een metalen ring met een goudkleurige ion-plating. Dit is de interpretatie van een glanzende trofee, die voorlopig ver weg lijkt voor de voetbalclub. De passant op beide horloges is voorzien van de vier rode strepen van de Catalaanse vlag. Een speciaal ontworpen verpakking, eveneens in de teamkleuren van FC Barcelona, is de finishing touch van deze horloges.

Te koop vanaf januari 2022

Natuurlijk zijn er nog genoeg fans over van FC Barcelona, die echt wel blij zijn met deze blauw-rode Casio G-Shock. De GDB-H1000BAR heeft een adviesprijs van 519 euro, de GBD-100BAR krijgt een adviesprijs van 229 euro. De horloges zijn te koop vanaf januari 2022, hou de website in de gaten.

GBD-100BAR, casio g-shock, fc barcelona

De FC Barcelona-editie is natuurlijk niet de eerste special edition van de Casio. Check bijvoorbeeld ook deze 18 karaats gouden G-Shock. Of de edities met Bruce Lee, de Gorillaz, of Pac-Man als thema.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.