Coen Grutters
Coen Grutters Auto's & Motoren 15 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

De caravan achter je elektrische auto die nauwelijks actieradius vreet

Heb je net een gloednieuwe elektrische auto gekocht, dan wil je natuurlijk geen aftandse sleephut aan de trekhaak hangen. Gelukkig is hier dé caravan voor EV-rijders, die eigenlijk geen invloed heeft op je actieradius. .

Een weekje op de Franse camping kan voortaan in stijl met de Lightship L1. Een vrij gracieuze naam voor een caravanbouwer. Het schept dan ook de nodige verwachtingen en doet vermoeden dat het prijskaartje niet mals is. Spoileralert: dat is-ie ook niet.

Features van dé caravan achter een elektrische auto

Laten we eerst even de eigenschappen van deze high-tech caravan langsgaan. Als EV-rijder wil je natuurlijk maximaal profiteren van je actieradius. Een logge caravan achter je elektrische auto hangen, betekent weinig goeds voor je bereik. De engineers van de Lightship, waarvan sommigen bij Tesla, Lucid en Rivian zijn weggekaapt, hebben ervoor gezorgd dat de L1 amper van je range vreet.

Lightship L1 caravan EV
(Afbeelding: Lightship)

Dit hebben zij voor elkaar gebokst door ‘duizenden uren in de windtunnel door te brengen’. Daarnaast heeft de aerodynamische L1, die tijdens het rijden slechts 2,05 meter hoog is, zonnepanelen in het dak, om zo zijn interne batterij te laden. Deze stroom kun je gebruiken om je elektrische auto op te laden. Sterker nog, je kunt je huis voorzien van stroom in de maanden dat je hem niet gebruikt. Daarnaast heeft de caravan een eigen elektromotor, waarmee hij zichzelf deels aandrijft. Zo hoeft het slepende voertuig minder hard te werken en blijft de actieradius nagenoeg hetzelfde.

Wat kost de Lightship L1?

Verder is de futuristisch ogende L1 van alle gemakken voorzien. Denk aan een uitklapbaar inductiefornuis aan de buitenkant, een binnenkeuken en ruime douche. Uiteraard wordt douchen lastig in een slechts 2 meter hoge caravan. Op de plaats van bestemming laat de caravan dan ook enkele Transformers-achtige dansmoves zien, en vergroot zo zijn interieurhoogte naar 2,28 meter.

Deze caravan lijkt op de Tesla Cybertruck en heeft Model X-deuren

Zie je jezelf al naar Frankrijk karren met deze high-tech caravan die niet zou misstaan achter de batmobile? Dan is het nu tijd voor een realiteitsklap in je gezicht. De ultieme caravan achter je elektrische auto gaat 151.500 dollar kosten. Omgerekend ruim 141.000 euro. Maar hè, dan hoeven jij je niet druk te maken om de actieradius. Gelukkig heb je nog even om je spaarvarken af te toppen, want de Lightship L1 gaat vermoedelijk pas eind volgend jaar in productie. Meer specificaties vind je hier.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.