Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 19 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Marvel’s Captain America 4: van dikke Anthony naar film-Mackie

Blijkbaar was het nog niet in kannen en kruiken dat Anthony Mackie de rol van Captain America gaat spelen in Captain America 4. Vrees niet: nu is de deal alsnog rond. Sebastian Stan en Mackie zelf zijn er volop mee bezig.

Dankzij The Falcon and The Winter Soldier heeft Marvel een nieuwe Captain America. Niemand minder dan Sam Wilson pakte (met tegenzin) het schild van Steve Rogers op in de Disney+-serie.

Anthony Mackie in Captain America 4

Vrijwel direct na de epische finale lekte bovendien groot nieuws. Malcolm Spellman, bedenker en schrijver van de serie, mag voor Marvel Studios ook Captain America 4 gaan ontwikkelen.

Dan denk je: daar gaat Anthony Mackie sowieso in spelen, hij is immers de nieuwe Cap. Maar dat was blijkbaar nog niet in kannen en kruiken.

Nu pas is namelijk bekendgemaakt dat Mackie en Marvel Studios eruit zijn gekomen in de onderhandelingen. De 42-jarige acteur heeft (bij)getekend.

Vier maanden knallen

Groot nieuws, maar achter de schermen was Mackie zich al aan het voorbereiden op zijn toekomst als Captain America.

In mei onthulde de acteur dat hij al weer in vorm begint te komen om zijn versie van ‘s Amerika’s grootste superheld neer te zetten. Mackie zei dat zijn training een regime van vier maanden omvat:

“Je neemt de vier maanden,” Aldus de acteur. “Bijvoorbeeld nu ben ik aan het einde van de eerste maand van het vier maanden durende proces om terug te keren van dikke Mackie naar film-Mackie.”

“Er zit geen muscle suit onder mijn pak,” voegde Mackie eraan toe. “Dat is mijn trots, sinds… de zevende film ofzo heb ik zoiets van ‘ik wil geen muscle suit onder mijn pak.'”

Mythische grootsheid: Marvel stelt de Eternals voor het eerst aan je voor

Hoe lang nog?

Daarmee maakt de Marvel-acteur het zichzelf behoorlijk lastig. De vraag is dan ook hoe lang hij bereid is om zo hard te werken voor de rol van Captain America.

Daar heeft Mackie al over nagedacht: “Ik wil absoluut geen 55-jarige Captain America zijn, dus ik heb een solide zes tot acht jaren in me”, aldus de acteur.

Sebastian Stan is blij

Het is op het moment van schrijven onduidelijk of Sebastian Stan ook opnieuw Bucky Barnes zal spelen in Captain America 4.

Gezien hoe goed de dynamiek tussen de twee werkte in The Falcon and The Winter Soldier lijkt het echter een no-brainer. Zeker gezien dezelfde schrijver aan het roer staat. Een klein rolletje lijkt op zijn minst gegarandeerd.

Bovendien heeft Stan al meermaals benadrukt dat hij dolgraag met zijn rol door wilt gaan. Voor nu blijft het een kwestie van afwachten. Überhaupt zal het met hoe vol Phase 4 nu zit nog lang duren voor we Captain America op het witte doek kunnen gaan bewonderen.

De Winter Soldier-acteur was in ieder geval niet te beroerd om zijn collega en vriend te feliciteren met het grote nieuws:

Marvel's Captain America 4: van dikke Anthony naar film-Mackie
🔥 (Afbeelding: Sebastian Stan @ Instagram)

Deadline

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.