Metro
Metro Sport 16 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Nederland maakt diepe buiging voor ‘koningin’ Suzanne Schulting

Shorttrackster Suzanne Schulting behaalde in haar laatste wedstrijd van de Olympische Spelen in Peking brons. Ondanks hoge verwachtingen op goud, eindigde Schulting op de derde plaats. De Nederlandse Xandra Velzeboer werd vijfde in de Olympisch finale. Nederlanders loven de prestatie van Schulting op Twitter en bekronen haar tot ‘koningin van de Spelen’.

Op de twaalfde dag van de Olympische schaatsten twee Nederlanders de finale shorttrack 1500 meter. Xandra Velzeboer en Suzanne Schulting troffen elkaar op het ijs. Velzeboer schaatste haar eerste individuele Olympische finale. Eerder viel de Nederlandse Olympische debutant Rianne de Vries af in de halve finale.

Shorttrackster Suzanne Schulting pakt brons

Dat Schulting een aantal gevreesde concurrenten zou treffen in de finale was geen verrassing. Het blijkt maar weer dat shorttrack een sport is die moeilijk te voorspellen valt en waar alles in een fractie kan veranderen. De Zuid-Koreaanse MinJeong Choi ging er met het goud vandoor. De Italiaanse Arianna Fontana pakte het zilver.

Daarmee voegt Schulting een bronzen plak bij haar Olympische vangst. Eerder behaalde ze al twee keer goud en een eenmaal zilver. Na afloop van de race reageerde Suzanne Schulting in tranen voor de camera van de NOS. Waarvoor ze zich verontschuldigt. Ze legt uit teleurgesteld te zijn met brons, omdat ze zich sterk voelde vandaag. „Het is wel shorttrack. Alles zat er in, maar je hebt ook nog te maken met tegenstanders. En als je dan de baan uit wordt gebeukt, wordt het een lastig verhaal.” Ze sluit af dat ze het meest uitkijkt naar het feit dat „alle druk is weggevallen”. En dat kwetsbare interview maakt veel indruk op de mensen thuis.

Menig twitterend Nederlander zat aan de buis gekluisterd voor de veelbelovende race. Overigens blijkt maar weer dat het ons ook niet ontbreekt aan sportiviteit. Veel twitteraars feliciteren Schulting en Velzeboer met hun prestatie en loven Schulting voor haar Olympisch succes. „Prachtig”,

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.