Felix Decavel
Felix Decavel Films & Series 9 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Breaking Bad-maker onthult details over nieuwe serie

Alles wat Vince Gilligan aanraakt, verandert in goud. Vandaar dat we elke kruimel nieuws over de nieuwe serie van het Breaking Bad-brein met huid en haar oppeuzelen. En zojuist lichtte hij eindelijk een tipje van de sluier over het plot. “Geen misdaad of methamfetamine.”

Het eerste geluid over een nieuwe serie van Vince Gilligan werd eind vorige maand van de Hollywoodiaanse daken geschreeuwd. Maar behalve dat Apple TV+ de rekeningen betaalt en dat Rhea Seehorn (Kim Wexler in Better Caul Saul) de hoofdrol vertolkt, was er nog weinig bekend over de sciencefictionreeks. Tot nu!

Breaking Bad-maker verklapt plotdetails nieuwe serie

Alvast zeker is dat de vooralsnog naamloze serie zich niet in hetzelfde universum zal afspelen als Breaking Bad en spin-off Better Call Saul. Maar met Albuquerque blijft het nieuwe geesteskind van Vince Gilligan wel in dezelfde streek. En toch zal de staat in het Midden-Westen van Amerika een compleet ander gezicht krijgen.

“De wereld verandert heel abrupt in de eerste aflevering waarna alles anders wordt”, steekt Gilligan van wal bij Variety. “De gevolgen daarvan zorgen hopelijk voor genoeg drama voor de vele, vele afleveringen daarna.”

Deze week komen de schrijvers voor het eerst samen waarna de opnames in de winter van start zouden gaan. Apple bestelde in ieder geval al twee seizoenen van de serie.

Rhea Seehorn zonder misdaad en meth

“Ik heb geen voorspelling over hoe mensen erop zullen reageren; of ze het geweldig zullen vinden of zullen haten of ergens tussenin”, klinkt het bij het Breaking Bad-brein. “Maar ik weet dat het een verhaal is dat mij interesseert.”

Flinke ruzie tussen Breaking Bad-ster en Netflix: ‘Tijd om te betalen’

Verder maakte Vince Gilligan ook duidelijk dat de nieuwe serie met Rhea Seehorn “geen misdaad of methamfetamines” zal bevatten. En hoewel Bryan Cranston al zinspeelde op een eventuele reünie ziet Gilligan er voorlopig nog geen heil in. “Who knows, misschien in een paar jaar.”

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.