Felix Decavel
Felix Decavel Films & Series 21 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Breaking Bad-ster: ‘Keer terug als Walter White op één voorwaarde’

De hoge toppen overtreffen die Breaking Bad jarenlang scheerde, blijkt nog steeds aartsmoeilijk. Maar hoewel de hitserie al tien jaar afgelopen is, sluit Bryan Cranston een terugkeer als Walter White niet uit. “Op één voorwaarde.”

Nu ook het laatste doek over Better Caul Saul gevallen is, lijkt het verhaal van Breaking Bad volledig uitverteld. Maar een sensationele herrijzenis van een dood gewaand personage is in Hollywood geen heiligschennis. Al hang daar in het geval van Walter White wel een voorwaarde aan.

Bryan Cranston over terugkeer Breaking Bad

Bryan Cranston heeft sinds het einde van Breaking Bad een hele waslijst aan mooie rollen versierd. Momenteel acteert hij de pannen van het dak in het (kijktip!) steengoeie Your Honor. En ter promotie van het tweede seizoen van de serie (die niet in Nederland te bekijken is, wel op het Vlaamse VRT Max), liet hij zich ook verleiden om een vraag te beantwoorden over een eventuele comeback als Walter White.

“Ik onderschat Vince Gilligan (maker van Breaking Brad, red.) nooit. Toen ik op de laatste productiedag van Breaking Bad afscheid nam van iedereen dacht ik dat dat het einde was”, vertelde Bryan Cranston aan Awards Radar. “Dan kwam El Camino. En toen Better Call Saul, en daarna de PopCorners reclame.”

“Dus nu zou ik wel gek zijn om te zeggen: ‘Ja, we zijn klaar’. Maar voorlopig ligt niets aan de horizon. Vince heeft geen salaris nodig en ik ook niet.”

Comeback Walter White op één voorwaarde

“Als er iets was waarvan Vince Gilligan wakker werd uit een droom en zei: ‘Oh mijn God’, en ik dezelfde ‘Oh mijn god’-reactie had, dan zou ik het overwegen. Het gebeurt niet vaak dat je zo’n reactie krijgt wanneer je een pitch leest of hoort. Als je ergens versteld van staat, moet je opletten. Dus, als dat gebeurt zou ik luisteren.”

Bekijk hieronder het volledige interview van Bryan Cranston. Of lees welke veelbelovende nieuwe serie van Vince Gilligan momenteel in de steigers staat. Alleen speelt het zich helaas niet af in het Breaking Bad-universum.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.