Felix Decavel
Felix Decavel Films & Series 5 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Flinke ruzie tussen Breaking Bad-ster en Netflix: ‘Tijd om te betalen’

Ondanks dat de hitserie al jaren in het aanbod van de streamgigant prijkt, zien de acteurs daar weinig van terug op de bankrekening. Breaking Bad-ster Aaron Paul onthulde zelfs dat de cast geen rooie cent krijgt van Netflix: “Krankzinnig!”

Inmiddels hebben de acteurs de schrijvers vervoegd in de staking van Hollywood. Samen klagen ze de ondermaatse loonstructuur van streamingplatforms aan. Met name de karige residuals voor vertoonde herhalingen zijn een doorn in het oog. En hoewel voornamelijk ‘kleine garnalen’ de nadelen daarvan ondervinden, worden ze even vaak gesteund door grote vissen. Daarbij onlangs de gehele cast van de hitserie Breaking Bad.

Aaron Paul krijgt geen rooie cent van Netflix

Het voorbije weekend betuigden de acteurs van de populaire reeks hun steun aan de staking door er zelf aan deel te nemen. Onder anderen Bryan Cranston (Walter White), Rhea Seehorn (Kim Wexler) en Aaron Paul (Jessie Pinkman) staken de stakers een hart onder de riem; niet alleen door hun verschijning maar ook met enkele rake woorden voor studio’s en streamers. En weinig verrassend moest vooral Netflix het ontgelden; het kijkplatform waar Breaking Bad tegenwoordig op vertoeft. Aaron Paul liet er in ieder geval geen twijfel over bestaan wie de slechterik in het verhaal is.

“Ik krijg eerlijk gezegd geen enkel stukje van Netflix voor Breaking Bad en dat vind ik krankzinnig,” klinkt het bij de acteur die onlangs ook schitterde in de Netflix-serie Black Mirror. “Ik denk dat veel van deze streamers weten dat ze zijn weggekomen met het betalen van oneerlijke lonen aan mensen. Het is eindelijk tijd om te dokken.”

Breaking Bad-reünie

Breaking Bad is intussen al meer dan tien jaar afgelopen maar Netflix plukt uiteraard nog steeds de vruchten van de hitserie. Bryan Cranston zette wel onlangs de deur op een kier voor een comeback. Al hangt daar één voorwaarde aan vast.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.