Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 2 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

Quentin Tarantino-film 10 komt tot leven met Brad Pitt en cultfiguur

Brad Pitt gaat volgens goed ingevoerde bronnen een rol spelen in de laatste film van Quentin Tarantino. Zo begint The Movie Critic, zoals het sluitstuk van de regisseur heet, steeds meer te leven.

Na True Romance, Inglourious Basterds en Once Upon a Time in America kun je wel stellen dat de combinatie Quentin Tarantino en Brad Pitt goed werkt. Eerder deden geruchten de ronde dat de laatste film van de legendarische regisseur qua cast een Pulp Fiction-reünie zou worden. Een Brad Pittig sausje daaroverheen zou dat er alleen nog maar lekkerder op maken.

Brad Pitt in Thew Movie Critic van Quentin Tarantino

Het doorgaans goed ingevoerde Deadline meldde als eerst dat Brad Pitt een grote rol vervult in de laatste film van Quentin Tarantino. The Movie Critic speelt zich af in het Los Angeles van 1977 en gaat over een criticus die werkt voor een fictieve publicatie The Popstar Pages.

Cliff Booth, brad pitt, wrangler, spijkerjas, once upon a time in hollywood, look
Brad Pitt in Once Upon a Time in Hollywood (Afbeelding: Sony Pictures)

Quentin Tarantino heeft gezegd dat de film “is gebaseerd op een man die echt geleefd heeft, maar nooit echt beroemd is geweest. Hij schreef filmrecensies voor een pornoblad en was erg grof. Hij vloekte. Hij gebruikte racistische opmerkingen. Maar zijn shit was echt grappig. Hij was zo onbeschoft als de pest.” Het is onduidelijk of Brad Pitt deze rol gaat spelen, maar we achten de kans klein. Tijdens het filmfestival van Cannes in 2023 zei de regisseur al dat het hoofdpersonage iemand van rond de 35 jaar oud is. De Inglourious Basterds-acteur is inmiddels 60 jaar oud.

Feit is dat het cultfiguur een hilarisch hoofdpersonage is, dat perfect in een Tarantino-film past. “Hij schreef over mainstream films en was de tweederangs criticus,” aldus de regisseur. “Ik denk dat hij een heel goede criticus was. Hij was zo cynisch als de pest. Zijn recensies waren een kruising tussen de vroege Howard Stern en wat Travis Bickle zou kunnen zijn als hij een filmcriticus was.”

Laatste film, maar serie in de maak

Quentin Tarantino liet al meerdere malen in zijn carrière vallen dat hij maximaal slechts tien grote films helemaal zelf wil regisseren. Met Reservoir Dogs (1992), Pulp Fiction (1994), Jackie Brown (1997), Kill Bill 1 en 2 (2003/2004), Death Proof (2007), Inglourious Basterds (2009), Django Unchained (2012), The Hateful Eight (2015) en Once Upon a Time in Hollywood (2019) staat de teller nu op negen. The Movie Critic wordt volgens de logica van dit verknipte brein dus de voltooiing van zijn legacy.

De beste oorlogsfilms op Pathé Thuis volgens IMDb
Brad Pitt in Inglourious Basterds (Afbeelding: Universal Pictures)

Moeten we het voor de rest van ons leven dan zonder de regisseur doen? Welnee, hij is allang bezig met zijn eerste serie. Dat wordt dus Tarantino-bingewatchen. Even off-topic: check ook hoe Brad Pitt als een kameleon op al zijn exen leek gedurende de relaties.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.