Felix Decavel
Felix Decavel Films & Series 15 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Quentin Tarantino onthult The Movie Critic, zijn laatste film ooit

Een bitterzoete dag in de filmgeschiedenis. Quentin Tarantino heeft altijd volgehouden slechts tien films in totaal te willen schieten. En inmiddels is het laatste project van de cultregisseur bekend: The Movie Critic.

Eigenlijk is Once Upon a Time in Hollywood de tiende nazaat van Quentin Tarantino, maar gelukkig telt de zelfopgeleide filmfanaat beide Kill Bill-volumes als één film. Meer dan waarschijnlijk echter zal dit zijn laatste wapenfeit als regisseur en scenarist zijn. De Hollywood-legende zou naar eigen zeggen met pensioen gaan na zijn tiende film, of wanneer hij zestig jaar wordt. En blijkbaar zijn het twee vliegen in één klap geworden. Tarantino bereikt eind deze maand de gezegende pensioenleeftijd, net nadat hij de laatste hand heeft kunnen leggen aan het script van The Movie Critic.

Maar waar gaat de nieuwste kaskraker over?

The Movie Critic

Volgens The Hollywood Reporter, de betrouwbare bron die het nieuws naar buiten bracht, speelt het verhaal zich af in het Los Angeles van de jaren 70. Vermoedelijk richt het plot zich op Pauline Kael, een van de meest invloedrijke filmcritici aller tijden. Kael, die in 2001 overleed, was niet alleen criticus maar ook essayist en romanschrijfster. Ze stond bekend om haar strijdlustige gevechten met redacteuren en filmmakers. Eind jaren zeventig werkte ze heel even als consultant voor Paramount. De timing van die baan bij de filmstudio lijkt in ieder geval samen te vallen met de setting van het script. Bovendien is van Quentin Tarantino bekend dat hij veel respect heeft voor Kael, wat de kans vergroot dat zij het onderwerp van The Movie Critic is.

De film wordt in de herfst van dit jaar ingeblikt. maar een releasedatum is er nog niet. Ook is nog niet bekend welke filmstudio het project onder de vleugels neemt. Maar vermoedelijk zal er achter de Hollywood-schermen stevig gevochten worden om de kip met de gouden eieren. En misschien maken de studiobobo’s zo wel meer kans om ook de serie van Quentin Tarantino binnen te rijven.

Quentin Tarantino werkt ook aan een serie

Waar er de laatste tijd vooral gespeculeerd werd over de inhoud van de tiende film, had Quentin Tarantino in november laten weten ook te werken aan een serie van acht afleveringen. De regisseur bracht het nieuws in New York tijdens de tour voor zijn nieuwe boek Cinema Speculation.

Tijdens deze tour had Quentin Tarantino een gesprek met Elvis Mitchell, wiens documentaire Is That Black Enough For You?!? vorig jaar in première ging op Netflix. Gedurende de conversatie liet de eigenzinnige regisseur vallen bezig te zijn met een achtdelige serie, die begin 2023 in première moet gaan. Over de inhoud liet hij nog niets los.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.