Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 17 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Quentin Tarantino werkt aan zijn eerste serie en laatste film

Het einde van een tijdperk vloeit over in een nieuw tijdperk. De briljante regisseur Quentin Tarantino is toe aan zijn laatste film, maar ook aan zijn eerste serie. En die komt sneller dan gedacht. Bij voorbaat al lekker.

Quentin Tarantino liet al meerdere malen vallen dat hij maximaal slechts tien grote films helemaal zelf wil regisseren. Met Reservoir Dogs (1992), Pulp Fiction (1994), Jackie Brown (1997), Kill Bill 1 en 2 (2003/2004), Death Proof (2007), Inglourious Basterds (2009), Django Unchained (2012), The Hateful Eight (2015) en Once Upon a Time in Hollywood (2019) staat de teller nu op negen.

Quentin Tarantino werkt aan eerste serie

Waar er de laatste tijd vooral gespeculeerd werd over de tiende film, heeft Quentin Tarantino nu bevestigd te werken aan een serie van acht afleveringen. De regisseur bracht het nieuws in New York tijdens de tour voor zijn nieuwe boek Cinema Speculation.

Tijdens deze tour had Quentin Tarantino een gesprek met Elvis Mitchell, wiens documentaire Is That Black Enough For You?!? eerder dit jaar in première ging op Netflix. Gedurende de conversatie liet de eigenzinnige regisseur vallen bezig te zijn met een achtdelige serie, die begin 2023 in première moet gaan. Over de inhoud liet hij nog niets los.

De laatste film: Kill Bill 3?

Terwijl hij werkt aan zijn eerste serie, is Quentin Tarantino in zijn achterhoofd al bezig met de tiende en laatste film. Tot dit tiental behoren overigens niet True Romance (1993), Natural Born Killers (1994) en From Dusk Till Dawn (1996). Hiervoor schreef hij alleen de scripts.

De laatste film die hij als regisseur maakte, is Once Upon a Time in Hollywood. Over de tiende wordt volop gespeculeerd. Hij zou al werken aan een spaghettiwestern of horrorfilm, maar veel fans hopen op Kill Bill 3. “Waarom niet?”, reageerde Quentin Tarantino onlangs op dat voorstel. Maar hier op de redactie kijken we vooral uit naar zijn tiende film.

Filmdebuut van 2-jarig zoontje

Check ook de eerste speelfilm van het 2-jarige zoontje van Quentin Tarantino.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.