Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 9 mrt 2022
Leestijd: 1 minuut

Black Widow-actrice in gesprek voor grote rol in Dune 2

Florence Pugh is een van de revelaties van 2021 binnen het Marvel Cinematic Universe. Nu lijkt de Black Widow-actrice het ook te gaan zoeken in een andere sciencefiction-franchise. Ze is in gesprek voor een rol als prinses Irulan Corrino in Dune 2.

In zowel de blockbuster Black Widow als de Disney Plus-serie Hawkeye speelde Florence Pugh het personage Yelena Belova. Als zusje van Natasha Romanoff (Scarlett Johansson) speelt ze in beide titels een sleutelrol.

Florence Pugh als prinsens Irulan in Dune 2?

Nu zou Florence Pugh in onderhandeling zijn voor een rol in het vervolg op Dune. The Hollywood Reporter schrijft dat de Britse actrice in Dune: Part Two prinses Irulan Corrino, de oudste dochter van keizer Shaddam Corrino IV, zou gaan spelen. Ook de rol van Shaddam Corrino moet overigens nog gecast worden.

Florence Pugh Scarlett Johansson Black Widow
Florence Pugh (Afbeelding: EPA / Ringo Chiu)

De Black Widow-actrice, die in 2020 werd genomineerd voor een Oscar voor haar rol in Little Women, wordt ook genoemd als een van de kandidaten voor de hoofdrol in een biopic over het leven van Madonna, maar dat even geheel terzijde.

De opnames voor Dune 2 gaan dit najaar van start. Denis Villeneuve neemt opnieuw de regie op zich en de meeste castleden onder wie Timothée Chalamet, Oscar Isaac, Rebecca Ferguson, Javier Bardem en Zendaya keren terug. De film moet in oktober 2023 uitkomen.

Yelena Belova in Black Widow

Nog even terug naar Florence Pugh als Yelena Belova. Lees en bekijk in dit artikel meer over haar rol in Black Widow, en haar toekomst als de opvolgster van Scarlett Johansson.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.