Dennis Mons
Dennis Mons Human Interest 14 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Bizar realistische hologram van Notorious BIG schokt bezoekers

Christopher Wallace, oftewel Biggie Smalls of Notorious BIG werd in 1997 vermoord. Nu is er een bizarre hologram van hem die extreem realistisch is. Bij het enge af.

Op 9 maart 1997 werd The Notorious B.I.G. gedood nadat hij geraakt werd door vier kogels in zijn borst, na het verlaten van een afterparty gehost door Vibe-magazine en Qwest Records voor de Soul Train Music Awards in Los Angeles. De moord op hem is tot op heden niet opgelost. Het is in ieder geval nog mogelijk om Chris ‘te ontmoeten’ dankzij een hologram.

Hologram Notorious BIG

Fans hebben nog altijd de behoefte om met de rapper op de foto te gaan. En dat kan dankzij een levensechte hologram die zó realistisch is dat sommige andere fans het oneervol vinden. De tentoonstelling, zoals we het maar noemen, staat in de Brooklyn Chop House, waar Wallace is opgegroeid.

@protohologram

Hologram Notorious BIG at Chop House Brooklyn tonight. #hologram #proto #fyp #holoportation #RIP #biggie

♬ original sound – Proto Hologram

De 3D-hologram is gemaakt door Proto ter ere van Biggies 50ste verjaardag. Het bedrijf gebruikt daarvoor een techniek dat holoportatie genoemd wordt. De presentatie van die persoon wordt tot werkelijkheid gebracht in speciale dozen. Proto noemt deze omgevingen ‘portals’.

Complete verwarring

De tentoonstelling, zo u wilt, zorgt wel voor enige consternatie. Notorious BIG ziet er namelijk levensecht uit. Rapper Sean ‘Diddy’ Combs, die toevalligerwijs adviseur is voor Proto, is erg onder de indruk van Proto’s werk. “It’s pretty insane.”

Niet iedereen is een fan van de technologie. Sommigen vinden het juist wansmaak. “Laat de man toch rusten in vrede”, stelt iemand op Twitter. Het is dan ook 25 jaar geleden dat de beste man bewegend te zien was.

Daarom rest de vraag (nu we natuurlijk ook Elvis, Michael Jackson en Amy Winehouse) als hologram op het podium hebben gezien; moeten we inderdaad die mensen met rust laten? Technologie kan in ieder geval veel mensen terughalen uit hun laatste stopstation. Het wekt wel zowel respect op als enig verdriet op.

Liever luisteren wij naar een toffe playlist van zijn muziek of checken de docu over hem op Netflix.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.