Martin de Coninck
Martin de Coninck Architectuur 20 jan 2022
Leestijd: 1 minuut

Binnenkijken: dit kasteel uit The Godfather is voor 7 miljoen van u

Het iconische Siciliaanse kasteel dat als locatie werd gebruikt voor de legendarische maffiafilm The Godfather: Part III staat te koop bij Sotheby’s Realty. Voor een schamele 7 miljoen dollar is het kasteel van jou.

Dan heb je ook wat. 22 slaapkamers, acht badkamers en een oppervlakte van 4.000 vierkante meter. Daarbij zit ook nog een klein stukje landgoed, met een oppervlakte van 8.500 vierkante meter.

sotheby's, kasteel, godfather, te koop, 2
Sotheby’s
sotheby's, kasteel, godfather, te koop, 2
Sotheby’s

🏯 Bekijk op de website van Sotheby’s alle foto’s.

sotheby's, kasteel, godfather, te koop, 2
Sotheby’s
sotheby's, kasteel, godfather, te koop, 2
Sotheby’s

The Godfather-trilogie

De legendarische maffia-trilogie van regisseur Francis Ford Coppola begon met de originele film in 1972. Al Pacino speelt daarin een ijzersterke rol als Michael Corleone, de zoon die in de voetsporen van zijn vader Vito Corleone (gespeeld door Marlon Brando) treedt. Twee jaar later volgde deel 2 waarin Robert de Niro z’n opwachting maakte als jonge Vito Corleone.

Pas zestien jaar na deel 2 volgde deel 3 van de Godfather-trilogie; volgens critici de minste van het trio. Met een 7.6 op IMDB toch zeker de moeite waard trouwens. In deze film is het kasteel de residentie van Michael.

Ondanks dat deel 3 slecht werd ontvangen door critici, werd de film toch genomineerd voor zeven Oscars, inclusief Beste Film en Beste Regisseur. Bij nominaties bleef het trouwens ook, terwijl deel I en II wel in de prijzen vielen. De Gotfather-trilogie wordt, samen met The Lord of The Rings-trilogie, beschouwd als de beste filmtrilogie ooit gemaakt.

Andere iconische huizen uit films

Mocht je het Godfather-kasteel toch wat te duur vinden om te kopen, dan kun je in een ander iconisch filmsethuis in Italië je heil zoeken. Zo boek je een gezellige overnachting in de Italiaanse villa uit House of Gucci. Eerder werd deze luxe villa uit The Godfather al verkocht, voor een bedrag van 80 miljoen dollar. Juist, dat was een offer someone could’t refuse.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.