Alrik de Jong
Alrik de Jong Rijk en Beroemd 1 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Villa uit The Godfather verkocht met 80 miljoen korting

De villa uit The Godfather is verkocht. Ten opzichte van de genoteerde prijs in augustus 2020, is er een onderwaarde van bijna 80 miljoen dollar. Juist, dat was een offer someone could’t refuse.

Het gaat om een van de meest iconische huizen in Californië, The Hearst Estate genaamd. De villa is overigens voor veel meer is gebruikt dan alleen die bloederige paardenkopscène in The Godfather. Ook scènes uit The Bodyguard, met Whitney Houston and Kevin Costner, werden er opgenomen. Jacqueline en John F. Kennedy vierden er hun honeymoon en zo kunnen we nog even doorgaan. Feit is dat de mansion eindelijk is verkocht.

80 miljoen korting op The Godfather-villa

De villa was ooit in het bezit van krantenmagnaat William Randolph Hearst en Hollywood-actrice Marion Davies. Ze kochten het krankzinnig grote huis in 1946 en woonden er tot de dood van Hearst, in 1951.

the hearst estate, verkocht, villa, the godfather
(Afbeelding: The Hearst Estate)

In de laatste veertig jaar was The Hearst Estate eigendom van bankier en advocaat Leonard M. Ross, die in 2010 persoonlijk failliet ging. Vorig jaar augustus werd de villa uit de The Godfather en The Bodyguard genoteerd op 125 miljoen dollar. Maar de failliete bankier zag de prijs dalen, en dalen, en dalen.

In april 2021 werd de prijs verlaagd naar 89,75 miljoen en in juni naar 69,95 miljoen. Na de prijs in juni kwamen er eindelijk serieuze biedingen, die werden beoordeeld door de faillissementsrechtbank. Uiteindelijk accepteerde de rechtbank een prijs van 47 miljoen dollar. Maar wees gerust, je maakt nog kans op de villa, want de koper gaat het gebouw veilen en hoopt er zo toch nog wat aan te verdienen, aldus Top Ten Real Estate Deals.

Wat heeft The Hearst Estate te bieden?

Of je waar krijgt voor het geld, mag je zelf beoordelen. Feit is dat het huis over achttien slaapkamers beschikt, waarvan eentje ooit diende voor de paardenkopscène in The Godfather.

Verder beschikt The Hearst Estate over 25 badkamers, een tennisbaan, verschillende terrassen en zwembaden, een enorm stuk land met verschillende tuinen, twee bioscopen, een biljartkamer en nog veel meer van dit soort gekte. Het huis staat in Beverly Hills. Meer foto’s bekijk je hier.

the hearst estate, verkocht, villa, the godfather
(Afbeelding: The Hearst Estate)
the hearst estate, verkocht, villa, the godfather
(Afbeelding: The Hearst Estate)

Onderwaarde is sowieso een ding in Beverly Hills. Bekijk ook het huis van John Legend, tevens met fikse korting verkocht.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.