Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 22 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Nike Air Max SC is de betaalbare Air Max en minstens even stijlvol

Air Max Day 2023 komt eraan, met een line-up om van te smullen. De nieuwe sneakers kosten allemaal een behoorlijk duit, maar weet dat er ook een betaalbare telg onderdeel uitmaakt van de familie: de Nike Air Max SC.

Op 26 maart 2023 vindt Nike Air Max Day plaats, een dag waarop jaarlijks de oorsprong van de sneaker der sneakers wordt gevierd. Deze vijf nieuwe modellen komen uit rond deze dag, maar voor de helft van het geld ben je even stijlvol uit.

Nike Air Max SC

De Nike Air Max SC is het meest betaalbare model binnen de familie. Onlangs zijn er zes nieuwe kleurcombinaties uitgekomen, waaronder wit met rood, wit met groen, wit met blauw en wit met zwart. Ook zit er een volledig zwart paar sneakers in de lijn.

betaalbare nike air max sc, sneakers, te koop
Wit met rood (Afbeelding: Nike)
Nike Air Max SC groen, betaalbare sneakers
Wit met groen (Afbeelding: Nike)

De sneakers bestaan uit een mix van synthetisch en echt leer, gecombineerd met mesh. De middenzool van foam zorgt voor demping, de rubberen buitenzool regelt de grip. En uiteraard kan een model van Nike Air Max niet zonder luchtkussen.

Meest betaalbare sneakers uit de familie

De SC ademt in alles de stijl van een Nike Air Max-model, maar oogt lichtvoetiger dan de 90, 95 en zijn andere veel duurdere neven. En dat voor zo’n beetje de helft van de prijs die je gewend bent.

Nike Air Max SC blauw, betaalbare sneakers
Wit met blauw (Afbeelding: Nike)
Nike Air Max SC zwart, betaalbare sneakers
Zwart (Afbeelding: Nike)

Waar je voor de meeste modellen in deze grote familie tussen de 139,99 euro en 189,99 euro betaalt, koop je de nieuwe Nike Air Max SC voor 89,99 euro. En zoals gezegd lever je qua stijl niet veel in. Integendeel, zelfs. Misschien zijn de materialen iets minder premium, maar dat zie je er niet aan af.

De smaak van Nathan Aké

Benieuwd naar de favoriete sneakers van Nathan Aké, en de rest van zijn stijl? Lees dan ons interview met de Nederlandse international en sterverdediger van Manchester City.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.