Coen Grutters
Coen Grutters Tweedehands auto's 5 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Betaalbare camper met zes wielen is de perfecte offroad-occasion

Manners heeft de ideale camper gevonden voor mensen die er echt op uit willen. Deze betaalbare occasion heeft zes wielen, waarmee je zelfs het meest onherbergzame terrein in kunt. En het mooiste is: je mag hem met een normaal autorijbewijs besturen.

Eerder tipten we je drie camper-occasions voor minder dan 10.000 euro. Leuk, maar wat als je van de gebaande paden wilt? Dan komt deze 6×6 van pas. We krijgen Unimog-vibes bij het zien van dit gevaarte, maar dat het niet. De offroader is een Volvo C304. Hoewel campers ontzettend prijzig kunnen zijn, valt het prijskaartje van dit tweedehandsje wel mee.

Volvo 6×6 als betaalbare occasion

We kwamen de Volvo uit 1978 tegen op Facebook Marketplace. In de advertentie staat dat er een bak van een ambulance achterop gezet is. Lekker praktisch, want daardoor heb je al een deur met raampjes en een dakluik hebt in de camper. Deze laadbak is 3,40 meter lang, 1,75 meter breed en 1,70 meter hoog. Groot genoeg, maar rechtop staan kunnen de langeren onder ons wel vergeten.

(Afbeelding: Facebook Marketplace)

Laten we het, nu we toch de specificaties opratelen, ook even over zijn aandrijflijn hebben. Onder de kap van de occasion ligt namelijk een 3.0-liter zescilinder benzinemotor met een bescheiden 117 pk en 260 Nm aan koppel. Het bijzondere is dat de motor zijn vermogen naar zes wielen stuurt. Dankzij zijn hoge bodemvrijheid, grove offroadbanden en sperdifferentiëlen is deze camper een kei in het terrein.

Volvo 6x6 camper betaalbare occasion offroad
(Afbeelding: Facebook Marketplace)

Hoewel dit gevaarte zeer zwaar oogt, is het ledig gewicht slechts 2.722 kilogram. Dat betekent dat je deze occasion gewoon met een B-rijbewijs mag rijden. Ben je geïnteresseerd in deze terreinbeul, dan heb je twee dingen nodig: 19.000 euro en klusvaardigheden. Dat eerste omdat dat de vraagprijs is van de aanbieder, en dat tweede omdat het een oudje betreft met carburateurs.

Zelf een camper bouwen

Bovendien moet er nog wel het een en ander aan gebeuren voordat je ermee op reis kunt. Een bed, toilet en keukenblokje zouden geen overbodige luxe zijn. Is je die klus iets te groot, dan kun je ook je eigen auto ombouwen tot camper. En dat is eenvoudiger en goedkoper dan het klinkt. Wij deden het immers zelf ook!

Hieronder zie je de ervaringen van een Volvo C304-eigenaar. Wel heeft de zijne een andere carrosserievorm.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.