Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 4 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Dit horloge van Obama is opvallend betaalbaar en van een nieuw merk

De meest opvallende aspecten van de nieuwjaarsfoto van Michelle Obama waren de kinky brilletjes die zij en haar man droegen. Maar er viel nog iets op: het horloge van Barack Obama. Na enig speurwerk kwamen we erachter dat het om zeer betaalbaar klokje gaat van een merk dat je waarschijnlijk nog niet kende.

Aan de horloges van Amerikaanse presidenten kun je heel wat aflezen. Zo werd Joe Biden tijdens de verkiezingscampagne gespot met dit sluwe staaltje anti-Trump-symboliek. De horlogecollectie van Donald Trump bestaat op zijn beurt voornamelijk uit protserig goud. En aan de andere kant van het spectrum vind je het nieuwe klokje van van Actively Black, waarvoor Barack Obama 300 dollar heeft betaald. Daarmee laat hij maar weer eens zien dat stijl niet altijd veel hoeft te kosten.

Het betaalbare horloge van Barack Obama

Barack Obama werd met het horloge gespot tijdens Oud en Nieuw, op de foto van zijn vrouw Michelle. Waar de Amerikaanse president (een titel die je voor je leven draagt) normaal gesproken een witgouden Rolex Cellini draagt, hangt er nu een Actively Black x Teleport Chronograph om zijn pols.

Actively Black x Teleport Chronograph, betaalbaar, horloge, barack obama
Actively Black x Teleport Chronograph (Afbeelding: Actively Black)

Met een beetje fantasie zou je het horloge kunnen zien als een mashup van de Audemars Piguet Royal Oak en Patek Philippe Nautilus. In tegenstelling tot die horloges is de Actively Black x Teleport Chronograph echter uitgevoerd in matzwart roestvrij staal met een DLC-coating. En het nieuwe klokje van Barack Obama is vooral ook een stuk betaalbaarder.

Actively Black x Teleport Chronograph online te koop

Het gaat om een limited edition, maar de Actively Black x Teleport Chronograph is nog niet uitverkocht. Momenteel kun je via de website een pre-order plaatsten voor 300 dollar (omgerekend 265 euro). Nu bekend is dat dit het nieuwe klokje is van Barack Obama, is er uiteraard een ware run ontstaan. We zouden zeggen: wees er snel bij.

Actively Black x Teleport Chronograph, betaalbaar, horloge, barack obama, nieuw merk, klokje
Actively Black x Teleport Chronograph (Afbeelding: Actively Black)

Actively Black is een nieuw (horloge)merk dat is opgezet door voormalig NBA-basketballer Lanny Smith. Lees hier meer over het merk, waarvan Barack Obama een early adapter is. Er is tevens een damesmodel van het betaalbare horloge beschikbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.