Felix Decavel
Felix Decavel Disney+ 26 nov 2022
Leestijd: 3 minuten

De 5 beste films van Chris Hemsworth buiten het Marvel-universum

Helaas zegt Chris Hemsworth een noodgedwongen maar hopelijk tijdelijk vaarwel aan het grote scherm. De stoere bonk neemt het zekere voor het onzekere en zal de hamer van Thor voorlopig links laten liggen. Maar in welke rollen heeft de Thor-acteur zich nog kunnen onderscheiden? Dit zijn de vijf beste films van Chris Hemsworth die buiten het Marvel-universum plaatsvinden.

Ben je niet helemaal op de hoogte van het treurige nieuws over de Marvel-ster? Chris Hemsworth ontdekte dat hij een aanzienlijk verhoogd risico heeft op het ontwikkelen van de ziekte van Alzheimer vanwege genetische factoren, wat de Thor-acteur ertoe aanzette om wat tijd vrij te nemen van acteren. Met andere woorden zullen fans van de Australiër weemoedig terug moeten grijpen naar films die al zijn uitgekomen. Maar naast Marvel heeft de middelste Hemsworth-broer zijn talent gelukkig ook aan andere studio’s verleend.

De beste films van Chris Hemsworth buiten Marvel

Aangezien iedereen wel op de hoogte is van zijn filmrepertoire wat Marvel betreft, volgen hier de vijf beste films van Chris Hemsworth waarbij Thor in geen velden of wegen te bespeuren is. Zoals gebruikelijk is het lijstje gebaseerd op de IMDb-score van elke rolprent.

1. Rush

En jij dacht dat Max Verstappen en Lewis Hamilton aartsrivalen waren? Dan heb je Rush vast nog nooit gezien. Deze razendsnelle en spannende film over tegenpolen Niki Lauda en James Hunt doet het moderne tijdperk van Formule 1 wel voor watjes lijken.

IMDb-score 8,1

Bekijk Rush op Videoland.

2. Star Trek: The Future Begins

In Star Trek: The Future Begins speelt Chris Hemsworth dan wel een kleine, maar zeker niet onbelangrijke rol als de vader van Captain Jim Tiberius Kirk. Hét schoolvoorbeeld in Hollywood van een respectvolle reboot.

IMDb-score 7,9

Bekijk Star Trek: The Future Begins op Amazon Prime Video.

3. Bad Times at the El Royale

Zelfs zonder slechterik Chris Hemsworth puilt Bad Times at the El Royale uit van het acteertalent. Ook Jon Hamm (Mad Men) en Jeff Bridges (The Big Lewbowski) sieren het scherm in deze ongewone maar geestige horrorfilm. Een keertje iets anders dan een Marvel-film.

IMDb-score 7,1

Bekijk Bad Times at the El Royale op Disney+.

4. The Cabin in the Woods

Heb je Thor altijd al een gruwelijke dood willen zien sterven? In deze film van dezelfde regisseur als Bad Times at the El Royale worden alle horrorclichés van de jaren 90 bewust bij elkaar gegooid voor een even eng als humoristisch resultaat. De Marvel-ster speelt de rol van een typisch Amerikaanse jock tot in de puntjes.

IMDb-score 7,0

Bekijk The Cabin in the Woods op HBO Max.

5. In the Heart of the Sea

Geen zin om alle 672 pagina’s van het kolossale Moby Dick te lezen? Misschien is deze film over de gebeurtenissen waar het legendarische boek op gebaseerd is een beter idee voor een ontspannende avond dan een zoveelste herhaling van Thor. Met een glansrol voor Chris Hemsworth op de koop toe.

IMDb-score 6,9

Bekijk In the Heart of the Sea op Pathé Thuis.

Trainen als Thor

Ook al hou je misschien niet van zijn Marvel-rol als Thor, je kunt niet ontkennen dat je niet over zijn lichaam wil bezitten. Met deze ‘800 reps’ workout kom je een aardig eind in de richting.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.