Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 8 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

De best bekeken Netflix-film van nu krijgt belabberde recensies

Purple Hearts is de best bekeken film van dit moment. Maar als de massa ernaar kijkt, is het dan automatisch ook een goede film? De vraag stellen, is hem beantwoorden. De film krijgt belabberde recensies.

Als je het even niet meer weet op Netflix, dan volg je toch gewoon de massa? Je kunt het in ieder geval proberen. In dit geval is de kans alleen groot dat je van een koude kermis thuiskomt. Althans, als je afgaat op de recensenten.

Purple Hearts, de best bekeken Netflix-film van nu

De best bekeken Netflix-film van dit moment gaat over een beginnende muzikante die een verstandshuwelijk aangaat met een marinier die op korte termijn wordt uitgezonden. Dit vanwege de financiële voordelen. Maar als het noodlot toeslaat, begint de grens tussen echt en schijn te vervagen.

Sofia Carson speelt songwriter Cassie en Nicholas Galitzine speelt marinier Luke. Samen zijn ze verantwoordelijk voor het feit dat Purple Hearts al een week lang de best bekeken film is op Netflix. Ook in Nederland staat de Original al acht dagen op nummer één. Bekijk het volledige overzicht op filmdatawebsite Flixpatrol.

Belabberde recensies

Purple Hearts moet ergens wel over goede elementen beschikken, maar op Rotten Tomatoes zakt de Netflix-film ver door de ondergrens. De Tomatometer staat op 40%, wat betekent dat 60% van de recensenten de film een onvoldoende geeft. “Te veel soap-op, te weinig special-op”, schrijft Natasha Alvar van Cultured Vultures. Bekijk het volledige overzicht met recensies.

netflix, nieuwe films en series, week 30m purple hearts
💜💜 (Afbeelding: Netflix)

Het publiek is een stuk positiever over Purple Hearts, dat natuurlijk niet voor niets de best bekeken film van het moment is. De Audience Score op Rotten Tomatoes staat op 76% en op IMDb scoort de film een rating van 7.0. “De film is perfect, de chemie tussen de personages is surrealistisch goed. En de soundtrack is geweldig! Mijn hart zal voor altijd paars zijn!”, aldus een van de gecertificeerde Rotten Tomatoes-gebruikers. Bekijk hier het volledige overzicht.

Check ook Keep Breathing, de best bekeken Netflix-serie van afgelopen week.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.