Pim Jansen
Pim Jansen Televisie 11 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Arjen Lubach onthult datum en tijdstip nieuwe talkshow

Zondag met Lubach behoorde hier op de redactie tot een van de meest geliefde televisieprogramma’s, en we kijken dan ook al een tijdje reikhalzend uit naar zijn nieuwe talkshow. Vandaag heeft hij de startdatum en het tijdstip van De Avondshow – met Arjen Lubach bekendgemaakt.

Het oorspronkelijke plan was dat de nieuwe talkshow al tijdens het huidige televisieseizoen zou starten, maar Arjen Lubach wilde meer voorbereidingstijd om zo iets echt goeds neer te zetten. De pijlen werden gericht op maart 2022, maar dat wordt toch iets eerder dan gedacht.

Nieuwe talkshow van Arjen Lubach start 21 februari

Arjen Lubach heeft de startdatum van zijn nieuwe talkshow via Twitter en Instagram bekend gemaakt. Het programma start op 21 februari. De show is vanaf die datum vier dagen per week te zien, namelijk van maandag tot en met donderdag op NPO 1. Het programma begint om 22.10 uur.

De Avondshow – met Arjen Lubach, zoals het programma volmondig heet, is het vervolg op Zondag met Lubach. Dit was de satirische nieuwsshow waarmee de presentator, cabaretier en schrijver tot afgelopen voorjaar wekelijks te zien was. Het programma liep dertien seizoenen en won in 2017 de Gouden Televizier-Ring. Wekelijks stond de show garant voor spraakmakende items, zoals de Netherlands second-video, de Nieuwsuur-rap en filmpjes over de bio-industrie.

De Avondshow naar Amerikaans voorbeeld

Ter voorbereiding op zijn nieuwe talkshow is de host in de leer gegaan bij iemand die vijftien jaar lang uitvoerend producent van The Daily Show met Jon Stewart en Trevor Noah is geweest. Dat vertelde hij afgelopen oktober in een interview op NPO Radio1. Net als zijn vorige programma wordt ook De Avondshow – met Arjen Lubach uitgezonden door omroep VPRO.

Om een beeld te krijgen van zijn werk bekijk je de tien hoogtepunten van zijn vorige talkshow uit 2020 en 2021. Ook interessant: zijn eigen serie, van de makers van Mocro Maffia.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.