Pim Jansen
Pim Jansen Films & Series 18 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Arjen Lubach krijgt eigen serie van makers Mocro Maffia

De naam Arjen Lubach link je niet zo snel met Mocro Maffia. Wees gerust, er is alleen goed nieuws. De maker van die serie over het drugsmilieu in Nederland gaat nu aan de slag met de roman IV.

Jawel, er komt een vierdelige serie over het verhaal in de roman van Arjen Lubach. Of de miniserie ook IV gaat heten, is nog niet bekend.

Van Mocro Maffia naar de roman van Arjen Lubach

Het is regisseur Bobby Boermans die de Arjen Lubach gaat bewerken tot de vierdelige televisieserie. Producent Hollands Licht maakte dit vandaag samen met de schrijver bekend.

Het productiehuis, bekend van populaire series als Flikken Maastricht en Hendrik Groen, heeft de rechten van het boek gekocht. Bobby Boermans was eerder medeverantwoordelijk voor hitseries als Mocro Maffia en Nieuwe Buren. Het scenario komt overigens van Thomas van der Ree en schrijverscollectief Winchester McFly. De roman, die Arjen Lubach publiceerde in 2013, gaat over de 29-jarige wiskundige Elsa Ruys, die onverwachts op zoek moet naar de moordenaar van haar vader. Ze komt tot de ontdekking dat hij op het spoor was van een groot staatsgeheim.

Nog weinig bekend over de serie

Het is nog niet bekend wie de hoofdrollen gaan spelen of wanneer de opnames plaatsvinden. Arjen Lubach won met de roman IV de Crimezone Debuutprijs en werd destijds genomineerd voor de Gouden Strop. Mocro Maffia won een Gouden Kalf voor Beste Dramaserie, dus dat moet wel goed komen.

Arjen Lubach reageert enthousiast op het feit dat zijn boek een serie wordt. “Meer dan bij alle andere boeken die ik schreef, maakte ik me tijdens het schrijfproces van IV een duidelijke voorstelling van de wereld die ik aan het scheppen was”, legt hij uit. “Misschien was het de schuld van de series die ik in die periode bingewatchte: The Bridge, The Killing, Homeland en was ik al die tijd stiekem al een film of serie aan het schrijven.”

De televisiemaker, schrijver en cabaretier zit momenteel sowieso in de hoek waar gestreamd wordt. Zo werd eerder deze maand deze Original op Amazon Prime onthuld.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.