Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Films & Series 11 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

4 Nederlandse originals die binnenkort naar Amazon Prime Video komen

Mis je Zondag met Lubach en kun je niet wachten op de nieuwe show van Arjen Lubach? Dan hebben we goed nieuws voor je. De presentator gaat een comedyshow maken voor Amazon Prime Video. Deze show is onderdeel van het nieuwe programma Comedy Club en verschijnt zeer binnenkort.

Amazon Prime Video doet haar uiterste best om voet aan de grond te krijgen in Nederland. Op het gebied van prijs-kwaliteitverhouding doet deze streamingdienst het uitstekend. Wat nog mist zijn eigen programma’s die daadwerkelijk gemaakt zijn voor de Nederlandse markt. Unieke content om te concurreren met Netflix, Videoland en Disney+.

Arjen Lubach komt naar Amazon Prime Video

Daar gaat op korte termijn verandering in komen. De streamingdienst voegt in december vier Nederlandse tv-programma toe aan haar assortiment. Deze zijn stuk voor stuk exclusief ontwikkeld voor de van oorsprong Amerikaanse videodienst.

Comedy Club is er daar één van. In dit programma krijgen verschillende cabaretiers carte blanche en mogen ze een eigen comedyshow maken zonder restricties. Zoals gezegd staat ook Arjen Lubach op de lijst. Hij zit momenteel inbetween televisie shows, maar staat (zover dat mogelijk is) wel op de planken.

Arjen Lubach onthult nieuwe avondshow en de lat ligt hoog

Naast de Zondag met Lubach-presentator krijgen ook Guido Weijers, Ronald Goedemondt, Henry van Loon, Jandino en Roué Verveer een eigen aflevering in Comedy Club. Lang hoeven we gelukkig niet te wachten op deze zesdelige serie. Comedy Club is vanaf 3 december te zien op Amazon Prime Video.

Nog meer Nederlandse originals

Naast Comedy Club komt Amazon Prime Video met nog drie Nederlandse originals: Donnie op de Monnie, Over Grenzen en Dutch Wheels. Eerstgenoemde is een reportagereeks waarin rapper Donnie een kijkje krijgt in het leven van rijke jonge Nederlanders. Zo gaat hij op bezoek bij influencers, rappers, modellen, ondernemers en voetballers. Donnie op de Monnie staat vanaf 1 december op Amazon Prime Video.

Over Grenzen is een stuk serieuzer. Deze serie gaat over de rol die Nederland en België spelen in de wereldwijde drugsindustrie, en is vanaf 16 december te zien. Tot slot is er nog Dutch Wheels. Een soort Pimp my Ride, maar dan met bekende Nederlanders. Zo gaan we onder andere zien hoe een Rotterdams autobedrijf de bolides van Justin Kluivert en Rico Verhoeven onder handen neemt. Hoe dat uitpakt zie je vanaf 7 december.

Amazon Prime Video zet in op Nederlands talent

Deze eerste programma’s zijn volgens het bedrijf pas het begin. De streamingdienst wil in de toekomst uitgroeien tot de broedplaats van lokaal talent. We kunnen in de aankomende jaren dan ook nog veel meer Nederlandse content van topniveau verwachten, aldus Amazon Prime Video.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.