Stijn Kuster
Stijn Kuster Auto's & Motoren 14 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Deze unieke en 800 pk krachtige Audi RS6 is de ultieme stationwagen

Menig (familie)man droomt van een Audi RS6. Deze auto is de perfecte mix tussen functionaliteit en plezier, maar het kan nog beter. Om Audi’s 125ste verjaardag te vieren, heeft huistuner Abt deze stationwagen flink onder handen genomen. Het resultaat mag er zeker zijn.

Door andere turbo’s, grotere intercoolers, een extra oliekoeler, een nieuw uitlaatsysteem en softwarematige aanpassingen heeft deze Audi RS6 Johann Abt Signature Edition 800 pk en 980 Nm aan koppel. Dat is een stuk meer dan de RS6 R. Deze levert 740 pk en 920 Nm.

Sneller en beter

De speciale editie sprint van 0 naar 100 kilometer per uur in 2,9 seconden en stopt pas met versnellen bij 330 kilometer per uur. Hoe de auto omgaat met de input van jouw rechtervoet is bij te houden in een nieuwe Abt-app.

Audi RS6 Abt, stationwagen
(Afbeelding: Abt)

Niet alleen motorisch is de Audi RS6 flink onder handen genomen. Zo installeerde de tuner ook nog een verstelbare ophanging en stabilisator-stangen. Deze moeten zorgen voor minder bodyroll in de bochten. Ook het ‘aeropakket’ draagt bij aan het verbeterde weggedrag.

Audi RS6 Abt, stationwagen
(Afbeelding: Abt)

De aanpassingen aan het design zorgen voor 150 kilogram neerwaartse druk en goede luchtgeleiding naar de koelsystemen en remmen. Naast dat de luchthappers, bumperlip en diffuser er bruut uitzien, zijn ze dus ook daadwerkelijk functioneel.

Een ode aan Johann Abt

Het aanzicht vanuit de bestuurdersstoel is ook lichtelijk veranderd ten opzichte van een andere Audi RS6. Zo zijn zowel het carbon als de stiksels rood gekleurd. Ook de handtekening van de oprichter staat in het rood geborduurd in de stoelen. Een stukje van Johann Abt’s eerste aambeeld zit achter een glazen plaatje op de middenconsole.

Audi RS6 Abt, stationwagen
(Afbeelding: Abt)

De Audi RS6 wordt één voor één met de hand gebouwd

In totaal worden er 64 exemplaren gebouwd. Eén automonteur neemt de volledige ombouw van een RS6 op zich. Op deze manier bouwt de tuner per maand slechts zes auto’s. Dat ga je ongetwijfeld ook terugzien in de prijs. Wat de upgrade precies gaat kosten is echter nog niet bekend.

Audi RS6 Abt, stationwagen
(Afbeelding: Abt)
(Afbeelding: Abt)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.