Alrik de Jong
Alrik de Jong Televisie 8 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Arjen Lubach reageert hilarisch op award ‘meest invloedrijke mediaman’

Arjen Lubach is in de DeMedia100 verkozen tot meest invloedrijke mediapersoonlijkheid. Daarmee stoot hij niemand minder dan John de Mol van de eerste plek. Uiteraard reageert hij geheel in stijl.

Ook op Manners Magazine kon je volgen wat Arjen Lubach in Zondag met Lubach allemaal boven water wist te krijgen. Van de fabeltjesfuik tot de niet-transparante Mark Rutte, na iedere aflevering ontstond er wel ergens ophef over. De ene keer middels een hilarische video, de ander keer met een vlijmscherp betoog, het was altijd raak.

Arjen Lubach is de meest invloedrijke mediaman

In de DeMedia100 wordt ieder jaar de meest invloedrijke persoon in de media verkozen uit driehonderd genomineerden. Deze lijst wordt samengesteld op basis van onderzoek door bureau MediaTest. Dit jaar deed er volgens NU.nl een recordaantal van dertienhonderd mensen mee. Uit de driehonderd genomineerden kozen ze allemaal de naar hun mening tien meest invloedrijke mediapersoonlijkheden. De nummer één kreeg tien punten, de nummer twee ontving er negen, de nummer drie acht, je snapt hem.

Arjen Lubach kreeg een totaal van 3.052 punten. Daarmee was hij nummer twee op de lijst John de Mol (2.614 punten) ruim de baas. Nummer drie in de DeMedia100 en direct ook de meest invloedrijke vrouw in de media is dit jaar Eva Jinek. Zij wordt gevolgd door Linda de Mol (plaats 5) en Chantal Janzen (plaats 7).

Voor het eerst geen John de Mol

“Ronduit spectaculair is dat er voor het eerst sinds de eerste editie van DeMedia100 een nieuwe nummer 1 is. Negen jaar op rij stond John de Mol bovenaan en dit jaar wordt hij voorbijgestreefd door Arjen Lubach”, aldus de redactie van DeMedia100. In de onderstaande video zie je de volledige top 100.

De meest invloedrijke mediapersoonlijkheid van Nederland is helaas gestopt met Zondag met Lubach, maar gaat wel het theater in. Lees hier meer over de zomertoer van Arjen Lubach. Ook heeft hij weer tijd voor zijn andere liefde: muziek. Check zijn nieuwe dubstep-song.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.