Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Hebbedingen 9 mrt 2022
Leestijd: 3 minuten

Apple onthult nieuwe iPhone en verrast met bizar krachtig apparaat

Gisteravond hield Apple haar eerste grote evenement van het jaar. Vanuit hun thuisbasis in Cupertino werd tijdens Peek Performance een hele trits aan nieuwe producten en ontwikkelingen uit de doeken gedaan. Van een nieuwe iPhone SE tot de bizar krachtige Mac Studio.

Apple maakte opnieuwe indruk. Niet alleen met de vele producten die voorbij komen, maar ook met de manier waarop deze geïntroduceerd werden. Sinds het begin van de pandemie worden de Apple Events niet meer gehouden in een zaal vol journalisten. Het bedrijf stapte over op strakke presentaties die je meenemen door het indrukwekkende kantoor van Apple.

Nieuwe kleuren en de iPhone SE (2022)

Hoewel het einde van de pandemie in zicht lijkt, blijft Apple zich nog even vasthouden aan dit concept. Zoals gebruikelijk trapte Tim Cook de show af. Hij onthulde wat nieuwe content voor Apple TV+ en twee nieuwe iPhone kleuren. Vanaf 18 maart kun je de iPhone 13 en de iPhone 13 Pro ook in het groen kopen.

De Apple iPhone SE (2022)
De iPhone SE (2022) (Afbeelding: Apple)

Dit waren opwarmertjes voor de eerste grote aankondiging van de avond: de iPhone SE (2022). Dit model bestaat al enige tijd en kun je het beste zien als goedkoper alternatief voor de vlaggenschepen. De iPhone SE 2022 is als het ware een iPhone 8, maar dan wel met het binnenwerk van de iPhone 13 (de A15 Bionic chip). Dit maakt de iPhone SE (2022) de ideale instap iPhone.

Upgrade voor de iPad Air en nieuwe chips

Na de nieuwste telg in de iPhone-familie kreeg ook de iPad er een broertje bij. Er werd namelijk een nieuwe versie van de Air onthult. Belangrijkste verbetering is de toevoeging van de M1-chip. Dit is de razendsnelle processor die Apple zelf ontwikkeld heeft en ook te vinden is in diverse MacBooks. Verder is ook de camera verbeterd, heeft hij 5G ondersteuning en een Liquid Retina-beeldscherm.

Nieuwe ontwikkeling brengt elektrische auto weer dichterbij de Apple Store

Vervolgens werd de show overgenomen door de nieuwe chips van Apple. Peek Performance stond vooral in het teken van de nieuwe Apple Silicon chips. Zo kregen de M1 Pro en de M1 Max een nog snellere opvolger: de M1 Ultra. Dit is als het ware twee M1 Max-chips die zijn gefuseerd tot één chip, en dat leidt tot bizarre prestaties.

De verrassende Apple Mac Studio

Het bewijs daarvan werd geleverd door middel van de Mac Studio. Een compleet nieuwe computer van Apple die we niet zagen aankomen. Qua formaat zit hij tussen de Mac Mini en de gewone Mac, maar de prestaties zijn grootser dan ooit. Vooral het topmodel (met de M1 Ultra) belooft een krachtpatser te worden waar maar weinig apparaten zich mee kunnen meten.

De Mac Studio en Studio Display
De Mac Studio en Studio Display (Afbeelding: Apple)

Om het maximale uit dit apparaat te halen, gaat Apple ook een nieuw beeldscherm op de markt brengen. De Studio Display is een beeldscherm met indrukwekkende specificaties. Zo heeft hij een 5K-resolutie, helderheid van 600 nits en TrueTone-ondersteuning. Alles wat je bekijkt is zonder twijfel haarscherp en vol levendige kleuren.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.