Alrik de Jong
Alrik de Jong Architectuur 3 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Amazon onthult glazen poep-emoji als bizar nieuw hoofdkantoor

Jeff Bezos doet een stap terug bij Amazon, maar blijft als oprichter wel betrokken bij het miljardenbedrijf. Een van zijn laatste kunststukjes als CEO is het bizarre nieuwe hoofdkantoor, dat in de volksmond al ‘glazen poep-emoji’ wordt genoemd.

In 1994 richtte Jeff Bezos Amazon op, een van de eerste grote bedrijven die goederen over het internet verkochten. Het miljardenbedrijf maakte hem tot de rijkste man ooit. Op het moment van schrijven heeft hij een vermogen van 197 miljard dollar.

Amazon onthult ‘tweede’ hoofdkantoor

Bij een techgigant hoort een opvallend hoofdkantoor. Apple, Google en Facebook hebben al hypermoderne HQ’s. Amazon heeft nu het design onthuld van een futuristisch glazen gebouw met de vorm van een kurkentrekker. Of zoals het op social media genoemd wordt: een glazen ‘poep-emoji’ met bomen. Kosten: 2,5 miljard dollar. Het gaat om het ‘tweede’ hoofdkantoor, aldus The Wall Street Journal.

hoofdkantoor, amazon, poop emoji, hq
(Afbeelding: NBBJ)

Het nieuwe hoofdkantoor van Amazon wordt 106 meter hoog. Je kunt met de lift naar boven, maar ook via het stijle en groene wandelpad aan de zijkant van het gebouw. ‘s Weekends is dit wandelpad open voor publiek.

Campus rond de glazen poep-emoji

Naast de glazen poep-emoji met bomen heeft Amazon ook het idee voor het omringende campus onthuld. Zo staan er drie extra gebouwen van 22 meter hoog rond het nieuwe hoofdkantoor gepland.

NBBJ Architects, amazon, hq, hoofdkantoor, glazen poep-emoji
(Afbeelding: NBBJ)

Het plein dat de gebouwen verbindt, wordt beschikbaar als openbare ruimte. Ook hier kun je veel bomen en planten verwachten, maar ook foodtrucks en winkels. Rond het nieuwe hoofdkantoor is parkeerplaats voor 950 fietsen en het plein is hondvriendelijk.

NBBJ Architects

De glazen poep-emoji is klaar om gebouwd te worden. Op dit moment is het bedrijf van Jeff Bezos bezig om alle vergunningen rond te krijgen. Het gebouw is ontworpen door NBBJ Architects, bekend van onder meer het Olympics Sports Center in China en een groene Amazon-hoofdkantoor in Seattle. Bekijk hier alle projecten van het architectenbureau.

💵 Check ook deze briljante visualisatie die het vermogen van Jeff Bezos in perspectief zet!

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.