Alrik de Jong
Alrik de Jong Geld & Carrière 21 aug 2020

Jeff Bezos rijkste persoon ooit na megawinst op aandelenmarkt

Jeff Bezos eindigde afgelopen dinsdag met een vermogen van 197,8 miljard dollar (166,5 miljard euro). Een record. De Amazon-CEO is nu de rijkste persoon ooit.

De inschatting van het vermogen komt van het Amerikaanse zakentijdschrift Forbes. In de vier decennia dat het blad de vermogens van miljardairs bijhoudt, is dit het hoogste bedrag ooit.

Jeff Bezos rijkste persoon ooit

Amazon was afgelopen dinsdag het best presterende aandeel in de index S&P 500, met een winst van 4,1 procent. Daardoor eindigde het bedrijf de dag met een beurswaarde van 1,66 biljoen dollar. CEO Jeff Bezos, die 11,1 procent van de aandelen bezit, was daardoor in één klap 7,2 miljard dollar rijker. De S&P 500 sloot hoger dan zijn hoogtepunt in februari, voordat de pandemie Amerika serieus had getroffen.

Terwijl de aandelen van Amazon tijdens de afgelopen maanden maar door bleven stijgen, werd het gat tussen de nummer 2 op de lijst met rijkste personen op aarde alleen maar groter. Inmiddels heeft Bill Gates 83,8 miljard dollar minder te besteden dan Jeff Bezos.

De vermogens van Bill Gates en Elon Musk bij elkaar

Het verschil tussen het vermogen van Jeff Bezos en Bill Gates is nu ongeveer het equivalent van het vermogen van Elon Musk. Nadat de Tesla-aandelen maandag met 11 procent en dinsdag met 2,8 procent stegen, zag de Tesla-CEO zijn vermogen oplopen tot 85,6 miljard dollar. Daarmee staat hij nu op de vijfde plek in de lijst met rijkste mensen op aarde.

In februari verkocht Jeff Bezos al voor 1,7 miljard dollar aan Amazon-aandelen en in augustus nog eens voor 3,1 miljard. In juli verdiende hij zelfs 13 miljard dollar op één dag. Uit documenten blijkt dat de rijkste persoon ooit deze week 2.941 aandelen, met een totaalwaarde van 9,3 miljoen dollar, heeft weggegeven aan een non-profit organisatie. Bekijk in dit artikel wat de Amazon-CEO allemaal wel (en niet) weggeeft aan goede doelen.

MacKenzie Scott

Ook MacKenzie Scott, de ex-vrouw van Jeff Bezos, zag haar vermogen stijgen na de megawinst van Amazon op de aandelenmarkt. Vorig jaar kreeg ze na de scheiding een kwart van het belang in het bedrijf van haar ex-man. Afgelopen dinsdag zag ze haar vermogen met 2 miljard dollar stijgen naar een totaal van 62,7 miljard dollar. In juli dit jaar doneerde ze nog 1,7 miljard dollar, verdeeld over 116 goede doelen in de Verenigde Staten.

Check ook: YouTuber visualiseert op geniale wijze hoeveel 1 miljard dollar is

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Jeff Bezos rijkste persoon ooit na megawinst op aandelenmarkt
Sluiten