Pim Jansen
Pim Jansen Gezondheid 9 jan 2020
Leestijd: 3 minuten

Afvallen met het ‘Lazy Keto’ dieet: dit mag je wel en niet eten

Je hebt er vast wel mensen in je omgeving over gehoord: snel afvallen met het Keto-dieet. Maar het kan nog makkelijker met het Lazy Keto-dieet.

Afvallen met het Lazy Keto-dieet

Dat afvallen meer is dan een gevecht tegen de kilo’s, moge duidelijk zijn. Het gaat om het volgen van een gezond leefpatroon, vaak in combinatie met een andere manier van eten. Ongetwijfeld heb je al tal van diëten gevolgd en tot je stomme verbazing komen de kwijtgeraakte kilo’s er uiteindelijk weer even snel aan. Tegenwoordig zweren mensen bij Lazy Keto, ook bekend als een ketogeen-light dieet. Niet alleen goed vol te houden, het resultaat is ook sneller zichtbaar. Let wel: ook hier gaat het gaat om een tijdelijk dieet.

Het grote geheim van het Lazy Keto-dieet is dat het de koolhydraten in je voeding tot een minimum beperkt. In tegenstelling tot het gewone Keto-dieet, mag je bij de Lazy-variant een behoorlijk aantal ingrediënten wel naar binnen werken. Kortom, geen regels die je lust tot het eten volledig ontnemen. Je kunt met een schoon geweten vet, eiwitten en calorieën naar binnen werken. Veel makkelijker wordt het dus niet.

Lazy Keto: veel makkelijker wordt het niet

Het Lazy Keto-dieet wordt gezien als de ideale manier om gewicht kwijt te raken, het hongergevoel te verminderen en je suikergehalte binnen de perken te houden. Doe je een beetje je best, dan verlaag je zelfs het risico op hart- en vaatziekten.

Het principe van het Lazy Keto-dieet komt neer op het stimuleren van de natuurlijke werking van je lichaam. Daar waar je lichaam bij het traditionele Keto-dieet wordt aangezet om in een staat van ketose te verkeren, wordt er nu gezegd: eet deze keto-vriendelijke producten, die uiteindelijk het afvallen bevorderen.

Dieet zonder drempels

Afvallen met het Lazy Keto-dieet is laagdrempelig. Zorg ervoor dat je voldoende vlees, vis, eieren, noten, zaden, oliën, vetrijke zuivelproducten en koolhydraatarme groenten eet. Om je alvast op weg te helpen is hier de lijst met ingrediënten die worden aangeraden:

 • Vlees en gevogelte:

rundvlees, varkensvlees, kip, kalkoen en delicatessen

 • Vis en schaaldieren:

zalm, forel, tonijn, garnalen, kreeft en krab

 • Eieren:

gebakken, roerei, hardgekookte en de meeste andere soorten eieren

 • Noten en zaden:

pinda’s, noten, zonnebloempitten en noten- en zaadboters

 • Vetrijke zuivelproducten:

boter, room en de meeste kazen

 • Koolhydraatarme groenten:

bladgroenten, broccoli, tomaten, uien en vele anderen

 • Gezonde oliën:

extra vergine olijfolie, avocado-olie, lijnzaadolie en andere

 • Niet-gezoete dranken:

water, koffie en thee

 • Sommige vruchten:

bessen, zoals aardbeien, bosbessen en braambessen, in kleine portie

Dit moet je vermijden

De grote truc tijdens het Lazy Keto-dieet is om juist voeding die rijk is aan koolhydraten te vermijden. Probeer als je op deze manier wil afvallen dus geen producten tot je te nemen die een overdaad aan zetmeel, granen en suikers bevatten. Wil je een richtlijn hebben, kijk dan even naar onderstaande lijst van te vermijden producten:

 • Granen:

brood, pasta, rijst, ontbijtgranen en haver

 • Zetmeelrijke groenten:

aardappelen, zoete aardappelen, erwten en maïs

 • Fruit:

bananen, appels, sinaasappels en de meeste andere vruchten

 • Peulvruchten:

alle soorten bonen, linzen, sojabonen en kikkererwten

 • Sommige zuivelproducten:

melk en yoghurt, met name yoghurts met smaak

 • Suikerachtig voedsel:

koekjes, gebak, ijs, snoep en de meeste andere desserts

 • Suikerhoudende dranken:

vruchtensappen, sportdranken en frisdrank

Lazy Keto is geen permanent dieet

Ga je aan de slag met het Lazy Keto-dieet, vergeet dan niet dat dit een goede manier is om tijdelijk gewicht te verliezen. Het is zeker niet de bedoeling dat je dit dieet de rest van je leven gaat volgen. Als je je doel hebt bereikt wat betreft afvallen, dan draait het om zelfdiscipline en beweging.

Lees hier meer over de voor-en nadelen van het Lazy Keto-dieet.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.