Pim Jansen
Pim Jansen Afvallen 16 jun 2023
Leestijd: 3 minuten

Afvallen als Jonah Hill: geen bier, wel sushi en zoveel push-ups per dag

Afvallen in Hollywood is part of the job. Acteur Jonah Hill vertelt hoe hij zijn overtollige kilo’s keer op keer weer verliest. Tipje van de sluier: wel sushi en push-ups, geen bier.

Jonah Hill ken je van zijn rollen in komedies als Knocked Up, The 40-Year-Old Virgin en natuurlijk The Wolf of Wall Street en Don’t Look Up. Stuk voor stuk karakterrollen, waar hij gezien zijn figuur en charismatische uitstraling perfect geschikt voor was. De acteur kreeg bekendheid dankzij zijn hoofdrol in Super Bad, een rol waar zijn postuur werd gebruikt om het personage letterlijk extra gewicht te geven. Voor andere rollen moest de Amerikaanse acteur weer afvallen. Hij is inmiddels een expert.

Jonah Hill, afvallen en het jojo-effect

De strijd tegen overgewicht loopt als een rode lijn door het leven van Jonah Hill. Net als veel mensen die kampen met gewichtsproblemen ervoer ook hij door de jaren heen behoorlijk wat schommelingen. De eerste keer dat hij echt kilo’s kwijt moest, was in 2011. Voor zijn rol als Efraim Diveroli in War Dogs moest de acteur weer aankomen, om in 2017 wederom de strijd tegen de kilo’s gaan voeren. Met succes, zijn fans zagen plotseling een gezonde Jonah Hill.

Afvallen kan een hele opgave zijn en Channing Tatum, waarmee hij in 21 Jump Street speelde, kan daarover meepraten. Dat was dan ook de reden voor Jonah Hill om advies bij Channing Tatum in te winnen, zo verklaarde de acteur in een gesprek met Jimmy Fallon in The Tonight Show. Nadat hij zijn werkzaamheden voor War Dogs had afgerond, moest de acteur weer afvallen. Voor zijn rol als Donnie in Don’t Worry, He Won’t Get Far on Foot onderging hij weer eens een transformatie.

Jonah Hill, Channing Tatum, afvallen, hollywood, overgewicht, kilo's
Jonah Hill en Channing Tatum in 21 Jump Street

Channing Tatum gaf hem het advies dat iedereen zou kunnen bedenken: minder eten en drinken, meer trainen. Daarbij hield het natuurlijk niet op. De volgende stap was het raadplegen van een aantal voedingsdeskundigen. Hun advies: hou een dagboek bij en noteer alles wat je eet.

Minder eten en drinken, 100 push-ups per dag

Met het voornemen om iets minder te eten en te drinken begon de verandering voor Jonah Hill. “Een vriend van mij zei: ‘Als je 100 push-ups per dag doet en daarbij genoeg beweegt, ben je in goede vorm’. Dat heb ik geweten, ik heb mijn weg omhoog gevonden en nu doe ik dat elke dag”, aldus de acteur. Waarbij we de lezer adviseren wel af en toe een dag rust te nemen. Hoe dan ook, als je wil afvallen, red je het niet alleen met push-ups en hardlopen.

Geen bier

Terwijl Jonah Hill zich in het zweet aan het werken was, kwam de acteur in het reine met zichzelf. Zijn grootste zwakte: bier. “Ik drink nog steeds bier, dat is mijn achilleshiel”, vertelde hij onlangs in het radioprogramma van Kyle en Jackie. “Het is zo vervelend, want als ik geen bier drink, verlies ik kilo’s en als ik bier drink, word ik weer groter. Als je wil afvallen, drink dan geen bier.”

Sushi als geheim wapen

Om het afvallen écht succesvol te maken, werkte Jonah Hill samen met een voedingsexpert. Dat zorgde ervoor dat hij ontdekte dat Sushi perfect is voor zijn gezondheid. “We ontdekten dat Japans eten me erg goed deed, dus nam ik meer sushi op in mijn dieet.” Sushi is relatief caloriearm voedsel en bevat veel omega-3-vetzuren die bijdragen aan een gezond metabolisme.

De perfecte makkelijke snack voor feestjes: DIY sushi cones (temaki)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.