Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Gezondheid 8 aug 2022
Leestijd: 3 minuten

David Harbour over zijn transformatie voor Stranger Things 4

Afvallen in Hollywood is part of the job. Na onder anderen Christian Bale en Chris Hemsworth kan David Harbour, Jim Hopper in Stranger Things, daar nu ook over meepraten.

Marvel-fans kennen hem als Alexei uit Black Widow, Stranger Things-fans kennen hem als Jim Hopper uit de populaire Netflix-serie. Je zou de acteur zelfs kunnen herkennen als Hellboy, uit de gelijknamige film. We hebben het natuurlijk over David Harbour, een acteur die de laatste jaren een flinke fysieke transformatie onderging. Op Instagram deelt de acteur hoe hij meer dan 35 kilo afviel.

De transformatie van David Harbour in Stranger Things 4

Als je Stranger Things 4 gekeken hebt, dan is de transformatie van Jim Hopper je sowieso opgevallen. Moest ook wel, want als gevangene in een Russisch werkkamp moet je er nou eenmaal mager uitzien. Dat heeft acteur Davids Harbour geweten, vertelt hij op Instagram. “Velen van jullie hebben gevraagd naar mijn fysieke transformatie van Hopper van seizoen 3 naar seizoen 4.”

Gelukkig is David Harbour de beroerdste niet, en deelt hij ook hoe hij zoveel kon afvallen voor zijn rol als Jim Hopper. “Mijn trainer David Higgins werkte acht maanden met mij samen, en daarna gingen we nog een jaar door tijdens de pandemie om mijn shape te houden. Alles bij elkaar was het een moeilijke en opwindende rit, met veel veranderende voedings- en bewegingsplannen.”

Afvallen door intermittent fasting

Als we kijken naar het voedingsgedeelte, dan heeft de acteur achter Jim Hopper het meest gehad aan Intermittent Fasting. Hij startte met eten in een tijdsframe van 10 uren (bijvoorbeeld: van 10:00 tot 20:00), maar naar verloop van tijd werd dit tijdsframe steeds kleiner. Soms 6 uren, soms 4 uren, en richting het eind van de afvalperiode plande de acteur soms een hele dag zonder eten in. Dit alles natuurlijk onder strikte begeleiding van zijn personal trainer.

Om het afvalproces een duwtje in de juiste richting te geven, trainde David Harbour elke doordeweekse dag. In de weekenden had de acteur tijd om te rusten en zijn spieren te laten herstellen. Om het herstellen van de spieren te versneller, werden saunabezoekjes, ijsbaden en minimaal één bindweefselmassage per week ingezet.

Meer weten over het proces? David Harbour en zijn trainer Higgins namen samen een live video op, die nu nog steeds te bekijken is op de Instagram-pagina van de personal trainer.

Magere Jim Hopper wordt volle kerstman

David Harbour kreeg overigens niet lang om van zijn fitte shape te genieten: na het filmen van Stranger Things 4 kwam hij flink wat aan voor zijn rol als Santa Klaus. Rond de feestdagen zien we hem namelijk terug in Violent Night, een actiekomedie die zich afspeelt op kerstavond. De film komt naar verwachting op 2 december 2022 uit.

6 films met Stranger Things-acteurs die in 2022 uitkomen

Op dit moment is de acteur juist weer bezig met afvallen, omdat de opnames van het laatste seizoen van Stranger Things eraan komt. Op dit moment zijn de schrijvers bezig met het schrijven en opnemen van seizoen 5, bleek al eerder uit deze teaser. Dat Jim Hopper een prominente rol gaat spelen, is hoe dan ook een feit.

Dat afvallen gaat David Harbour nu overigens (nog) niet echt goed af, deelt hij. “Op dit moment heb ik moeite om terug in shape te komen voor de rol als Jim Hopper, en alles waar hij in Stranger Things seizoen 5 in terecht komt.” Dat zijn gewicht telkens zo op en neer gaat, is volgens hem dan ook niet goed voor zijn lichaam. “Ik zal er binnenkort mee moeten stoppen, maar het is tegelijkertijd ook zo’n leuk onderdeel van het werk om een tijdje in een andere versie van jouw lichaam te leven”, vertelt de acteur op Instagram.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.