Kyara Spierings
Kyara Spierings Gezondheid 7 mrt 2020
Leestijd: 2 minuten

Afvallen met eieren: wat gebeurt er als je er 12 per dag eet?

Een snelle en makkelijke manier om meer eiwitten binnen te krijgen is natuurlijk het eten van eieren. Maar is het wel verstandig om iedere dag een doos eieren naar binnen te werken? En is dit geschikt als je wil afvallen? YouTuber Simple Man verving de helft van zijn dieet door eieren en keek wat dit met hem deed.

Naast dat ze perfect passen in een ketogeen dieet en een geweldige bron van eiwitten zijn, bevatten ze ook aminozuren die belangrijk zijn voor ons lijf. Eieren zijn goed tegen een te hoge bloeddruk en verhogen het testosterongehalte bij mannen. YouTuber ‘Simple Man’ ging de uitdaging aan en at twaalf eieren per dag om te kijken wat voor effect het had.

Afvallen met eieren

Simple Man hield zijn calorie-inname van 2000 kcal per dag aan, maar haalde daarvan 840 calorieën uit de 12 eieren. Elke ochtend at hij ze gepocheerd, ’s avonds scrambled, gebakken of als omelet. Alles om de eieren interessant te houden, want aan het eind van de uitdaging had hij er al flink genoeg van.

Wat doet het met je lichaam?

Voor de uitdaging woog hij zo’n 93 kilo en had hij een vetpercentage van 20.7%. De omtrek van zijn middel was 95 centimeter en zijn cholesterol level was 253 mg/dL. Dat laatste was al aardig hoog. Cholesterol zit alleen in dierlijke producten en hij at een standaard westers dieet, vandaar deze niveaus.

Na een hele week twaalf eieren per dag te hebben gegeten (dat zijn dus 84 eieren), woog hij nog maar 91 kilo. Twee kilo eraf dus. Ook zijn vetpercentage ging naar beneden met zo’n 0.8%. In zeven dagen was zijn middel bijna vier centimeter minder.

De nadelen

Leuk, afvallen en minder vet, maar wat nog meer? Zijn bloeddruk ging van 127/87 naar 120/88 en zijn testosteron ging een klein beetje naar beneden. Zijn cholesterol niveau (wat al hoog was) ging nog verder omhoog, naar 276 mg/dL. Was hij doorgegaan, dan had dit nare gevolgen kunnen hebben. Veel eieren eten heeft dus wel degelijke een aantal voordelen, maar pas goed op.

Geen fan van eieren? Check dan hier vier tips die het afvallen een stuk makkelijk maken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Afvallen met eieren: wat gebeurt er als je er 12 per dag eet?
Sluiten