Michiel Hekkens
Michiel Hekkens Huizenmarkt 12 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Aards paradijs in Zweden met twee huizen te koop voor €190.000

Een idyllische lap grond aan het water in Zuid-Zweden, waar je een rustig bestaan leidt zonder gedoe. Het klinkt als een droom, maar dan wel een hele betaalbare droom. Met niet één, maar twee huizen.

Rugpijn ondanks ergonomische werkplek, jongeren die van oktober tot maart rotjes afsteken op straat, het gezicht van Pieter Omtzigt. Al deze vermoeiende zaken zijn heel ver weg als je in Norra woont, in het zuiden van Zweden. Hier staat een sprookjesachtige lap grond te koop met diverse gebouwen voor 2 miljoen − gerekend in Zweedse kronen dan hè. Als we er euro’s van maken zijn het er nog maar 190.000.

Een huis kopen in Zweden voor 190.000 euro

Ten westen van een van de grootste meren in Zweden, Vättern, ligt Karlsborg, een klein dorpje met zo’n 3.000 inwoners. 20 kilometer verderop bevindt zich een gehucht waar een zeer bescheiden aantal Zweden een afgelegen bestaan leidt, al vormen ze met elkaar toch een kleine gemeenschap. Als het ook nog leuke Zweden zijn, klinkt het ons in de oren als een ideale vorm van samenleven.

Een van de percelen in dit aards paradijs staat nu te koop voor 190.000 euro, met daarop twee woonhuizen. Voordat we ze van binnen bekijken, laten we je je eerst vergapen aan het paradijs in kwestie én het perceel van 1.413 vierkante meter waar het om gaat. 

huis kopen in zweden
(Afbeelding: Hemnet)
huis kopen in zweden
(Afbeelding: Hemnet)
huis kopen in zweden
(Afbeelding: Hemnet)
huis kopen in zweden
(Afbeelding: Hemnet)

Aan de ene kant een sprookjesbos, aan de andere kant een meer (met eigen aanlegsteiger) en om je heen een tuin vol bloeiende planten. Maar juich niet te vroeg, want binnen is het een ander verhaal.

Eenvoudig leven in een Zweeds gehucht

Iets minder idyllisch dan de omgeving, is de inrichting van de gebouwen die er opgetrokken zijn. Het woonhuis zit op het randje van aftands, het gastenverblijf is uit 2005 en daardoor wat moderner. 

wonen in zweden
(Afbeelding: Hemnet)
wonen in zweden
(Afbeelding: Hemnet)
wonen in zweden
(Afbeelding: Hemnet)
wonen in zweden
(Afbeelding: Hemnet)

Gelukkig heb je op weinig plekken op aarde zoveel tijd als in dit Zweeds gehucht. En wat is er mooier dan te wonen in een huis dat je met eigen handen hebt verbouwd? Gert-Jan Verbeek zou het met ons eens zijn, en vermoedelijk zou hij beginnen met de keuken.

Emigreren naar Scandinavië: de sprong in het diepe

Wonen in een aards paradijs in Zweden. Het lijkt zover weg, maar in werkelijkheid is het vlakbij. De digitale bezichtiging is zelfs al over twee dagen. Wil je dit huis kopen? Meld je aan via deze pagina op Hemnet, het Zweedse Funda.

Te duur? Dit huis in Noorwegen ligt in een net zo mooie omgeving, maar is de helft goedkoper. Te ver weg? In de mooiste stad van België kun je prachtig wonen voor een ton onder de gemiddelde huizenprijs in Nederland.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.