Alrik de Jong
Alrik de Jong Reizen 11 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Wintersport en corona: 5 definitieve maatregelen voor 2021/2022

Er zijn nog veel vragen rond wintersport voor het seizoen 2021/2022. Hoe gaat de onder Nederlanders populaire snowboard- en skivakantie er ‘na corona’ uitzien? Welnu, ieder land werkt aan zijn eigen voorschriften. Maar de definitieve maatregelen in Oostenrijk geven een representatief beeld van wat je kunt verwachten.

Tipje van de sluier: het is allemaal zo erg nog niet en je hoeft je niet druk te maken over lange wachtrijen bij liften. En ja, ook als niet-gevaccineerde kun je op vakantie.

Wintersport in Oostenrijk: de maatregelen voor 2021/2022

De maatregelen voor Oostenrijk zijn inmiddels duidelijk en zullen representatief zijn voor andere populaire wintersportlanden. Daarbij zijn er uiteraard wel kleine verschillen per land. Een overzicht van de belangrijkste maatregelen voor een Oostenrijkse wintersport in het seizoen 2021/2022.

  • Voor het gebruik van skiliften heb je een 3-G-bewijs (gevaccineerd, genezen, getest) nodig. De Corona Check-app wordt gecontroleerd bij de verkoop van de skipassen aan de kassa. Een eenmalige test voor jouw wintersport is dus afdoende.
  • Berghutten en restaurants zijn toegankelijk op vertoon van een 3-G-bewijs. Deze zijn in Oostenrijk dus niet gesloten, iets wat eerder werd verondersteld.
  • Voor après-ski gelden dezelfde regels als voor nachtgastronomie. Après-ski wordt dus toegestaan, zij het onder strenge maatregelen. In eerste instantie is hier ook het 3-G-bewijs afdoende. Als de situatie rond corona verslechtert, kan dit aangescherpt worden naar de 2-G-regel. Dat betekent dat alleen genezen of gevaccineerde mensen toegang hebben.
  • Er geldt geen capaciteitsbeperking voor skiliften. Zo willen wintersportgebieden in Oostenrijk voorkomen dat er te lange rijen voor de lift ontstaan.
  • Iedereen is verplicht een FFP2-mondkapje te dragen in gesloten skiliften. Dat betekent dat je een medisch mondkapje nodig voor wintersport tijdens het seizoen 2021/2022.

Alle regels omtrent corona in skigebieden

Hierboven zie je de belangrijkste maatregelen rond corona en wintersport in Oostenrijk. Een gedetailleerd overzicht van alle regels vind je hier. Zo ga je perfect voorbereid op reis.

Ga je liever low-budget op wintersport? Check dan deze zeven gebieden buiten de massaal bezochte gebieden in de Alpen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.