Pim Jansen
Pim Jansen Stijl 11 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Wednesday’s Jenna Ortega domineert rode loper Golden Globes

Wednesday-actrice Jenna Ortega (20) is niet alleen de baas op Netflix, maar domineerde ook de rode loper van de Golden Globes 2023. Niet in het zwart, ook niet met een gouden beeldje, maar in een zandkleurige jurk van Gucci. Ze was de grote blikvanger en zette de gearriveerde sterren in haar schaduw.

Julia Garner, Margot Robbie, Jennifer Coolidge, Michelle Yeoh en Angela Bassett deden hun best. Maar de nieuwe rode loper-koningin van Hollywood is toch echt Jenna Ortega en dat onderstreepte ze tijdens haar eerste grote awardshow sinds het succes van Netflix-serie Wednesday.

Jenna Ortega in Gucci bij de Golden Globes

Jenna Ortega speelt Wednesday Addams in de razend populaire spin-off van The Addams Family. In de serie is ze een begaafd meisje uit een macabere familie, met een voorliefde voor het duistere en een hekel aan kleur en liefde. Maar in het echte leven is gelukkig alles anders.

jenna ortega, wednesday, golden globes, gucci, rode loper
ANP
jenna ortega, wednesday, golden globes, gucci, rode loper, jurk, red carpet
ANP
jenna ortega, wednesday, golden globes, gucci, rode loper, jurk, red carpet
ANP
ANP
jenna ortega, wednesday, golden globes, gucci, rode loper, jurk
ANP

Op de rode loper van de Golden Globes verscheen ze in de jurk van een Griekse godin en was ze de grote blikvanger voor de aanwezige fotografen. Volledig in Old Hollywood-stijl rockte ze de klassieke Gucci-jurk en ze verrijkte haar outfit met verschillende diamanten halskettingen. Hier gaan we nog veel van zien tijdens het awardseizoen.

Meer dan Wednesday

Jenna Ortega brak met de Netflix-serie record op record en bedacht zelf dit briljante detail in Wednesday, dat je vast niet is opgevallen. Inmiddels is er een tweede seizoen aangekondigd van de originele serie.

Jenna Ortega als Wednesday, die in deze scène bij hoge uitzondering een jurk draagt (Afbeelding: Netflix)

De grote blikvanger op de rode loper tijdens de Golden Globes komt overigens niet zomaar aanwaaien. Voordat ze wereldfaam verwierf met Wednesday, speelde ze onder meer al in X (2022), Scream (2022), Yes Day (2021) en Iron Man 3 (2013).

Alle rode loper-looks

Bekijk hier alle looks op de rode loper van de Golden Globes 2023

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.