Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Gezondheid 19 apr 2021
Leestijd: 3 minuten

5 slimme waterflessen die je helpen om genoeg water te drinken

Je weet waarschijnlijk wel dat je genoeg water moet drinken – maar hoe zorg je er voor dat je die dagelijkse liters ook écht achterover tikt? Een slimme waterfles gaat je daar bij helpen.

Omdat jouw lichaam voor ongeveer 60% uit water bestaat, zitten er veel voordelen aan genoeg water drinken. Zo bevordert genoeg water je fysieke prestaties en energieniveau, maar heeft het ook vele voordelen voor je hersenen. Drink je niet genoeg water, dan is de kans op angst en vermoeidheid groter.

Hoeveel water moet je drinken?

In het onderstaande artikel legt personal trainer Bas van Beest aan je uit hoe veel liter water je nou per dag zou moeten drinken. Er is namelijk geen magische hoeveelheid water – dat is voor iedereen verschillend en dat heeft alles te maken met je gewicht.

Waarom water zo belangrijk is en hoeveel je per dag moet drinken

5 x een slimme waterfles om genoeg te drinken

Door dagelijks jouw waterinname bij te houden, kun je met zekerheid zeggen dat je genoeg gedronken hebt. Een slimme waterfles kan je daarbij helpen. We kunnen je alvast vertellen dat slimme waterflessen niet goedkoop zijn, maar ze vertellen je wél wanneer en hoe veel je nog moet drinken om volledig gehydrateerd te blijven.

1. Hidrate Spark Steel

Met een knipperend LED-lampje geeft de Hidrate Spark Steel aan dat het tijd is om te drinken. Door middel van Bluetooth en een gratis app kan je altijd op je telefoon zien hoeveel liter water je die dag al gedronken hebt.

Deze waterfles heeft een inhoud van 620 ml en dat is meer dan de meeste waterflessen. Je hoeft ‘m dus minder vaak bij te vullen en dat is handig als je de hele middag van huis bent. Verkrijgbaar in vier verschillende kleuren voor €79,99 bij bol.com.

slimme waterfles om voldoende water te drinken
(Afbeelding: bol.com)

2. Slimme waterfles van Equa

Deze waterfles van Equa lijkt op de Hidrate Spark Steel. Equa’s fles werkt namelijk ook met een app die jou vertelt wanneer en hoe veel water je nog moet drinken, en de flessen zijn even groot. Het design van de waterfles van Equa is wel wat verfijnder. Je zult bij deze waterfles geen LED-lampen in elke kleur van de regenboog terug zien, bijvoorbeeld.

De prijs? €68,- via bol.com.

7 gezondheidsredenen om direct na het opstaan een glas water te drinken

slimme waterfles om voldoende water te drinken
(Afbeelding: bol.com)

3. Water cup’s slimme waterfles met herinnering

Deze slimme waterfles van amazon vertelt je niet alleen wanneer je moet drinken, maar ook hoe warm het water in de fles is. Handig voor als je ‘s morgens graag koffie of thee drinkt, maar je tong niet telkens wilt verbranden.

Voor de reminders moet je bij deze waterfles iets meer je best doen: het is de bedoeling dat je het alarm zelf zet. De inhoud van deze fles is 400 ml en je betaalt er €56,17 voor via Amazon.

slimme waterfles om voldoende water te drinken
(Afbeelding: Amazon)

4. Glantop Intelligent Induction Cup

Deze waterfles van Glantop is de eerste fles die je niet oplaadt via een usb-stekker. Als ‘ie leeg is, dan doe je er namelijk gewoon nieuwe batterijen in. Deze slimme waterfles vertelt je acht keer per dag dat je een glas water moet drinken, zodat je netjes aan de twee liter water komt. Je koopt ‘m voor €56,39 via Amazon.

slimme waterfles om voldoende water te drinken
(Afbeelding: Amazon)

5. Noerden Smart Water Bottle LIZ

Als je dagelijks genoeg wilt drinken, dan gaat waterfles LIZ jou daar mee helpen. Wanneer je de waterfles twee uur niet hebt aangeraakt, gaat de fles knipperen en krijg je een drink-reminder.

Deze slimme waterfles van het Franse fitnessmerk Noerden heeft een inhoud van slechts 350 ml, en dan maakt ‘m in verhouding met afstand de duurste uit dit rijtje. Je betaalt voor de witte waterfles namelijk €64,98 via Amazon. Ga je voor de zwarte versie, dan mag je zelfs €75,31 neerleggen.

slimme waterfles om voldoende water te drinken
(Afbeelding: Amazon)

Afvallen en water drinken

Water drinken is niet alleen belangrijk voor de juiste verhouding vocht in je lichaam, het kan ook zeker helpen als je wat kilo’s wilt afvallen. Je leest er alles over in dit Manners-artikel: Afvallen door meer water te drinken: feit of fabel? We vertellen je ook of water met citroensap de hype waard is, of dat je dit toch beter níét kunt drinken bij het afvallen.

8 dagelijkse beweegroutines in de strijd tegen je lockdown-buikje

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.