Coen Grutters
Coen Grutters Auto's & Motoren 3 jun 2023
Leestijd: 3 minuten

Het wagenpark van Sergio Pérez staat vol peperdure racemonsters

Ook dit weekend racet Sergio Pérez weer zij aan zij met Max Verstappen in de RB19. Maar in welke auto’s rijdt de Mexicaanse Formule 1-coureur eigenlijk in zijn vrije tijd? Dit is het wagenpark van de Red Bull-rijder.

Als je het tot de koningsklasse van de racesport hebt geschopt, kun je rekenen op een goed salaris. Zeker als je, zoals Max Verstappen en Sergio Pérez, voor een topteam rijdt. Op die manier kun je ook naast het circuit in iets bijzonders rijden.

Het wagenpark van Sergio Pérez

De Mexicaan verdient misschien niet het exorbitante salaris van de Nederlandse tweevoudig wereldkampioen, maar met een geschat salaris van ruim 9,3 miljoen euro heeft ook Pérez niets te klagen. Bovendien heeft de coureur daarnaast nog verschillende sponsordeals die zijn inkomen opkrikken.

1. BMW X7

Met dat geld kun je aardig wat auto’s kopen, zo blijkt. Formule 1-coureur Sergio Pérez houdt er namelijk een indrukwekkend wagenpark op na. We beginnen ‘klein’ met de BMW X7.

Sergio Pérez wagenpark auto's auto
(Afbeelding: BMW)

2. Porsche Panamera

Nou ja, klein is de zevenzits SUV niet, maar het prijskaartje van nog geen twee ton is dat wel vergeleken met zijn andere auto’s. Zo heeft de teamgenoot van Max Verstappen ook een duurdere gezinswagen in de vorm van een Porsche Panamera.

Sergio Pérez wagenpark auto's auto
(Afbeelding: Porsche)

3. McLaren 720S

Toch moeten de echt leuke auto’s nog komen. Denk bijvoorbeeld aan de McLaren 720S die Sergio Pérez in zijn garage heeft staan. Zou de coureur zijn geïnspireerd door de autocollectie van Rico Verhoeven? De kickboxer heeft namelijk zowel deze Britse sportwagen als de eerder genoemde BMW X7 in zijn wagenpark.

Sergio Pérez wagenpark auto's auto
(Afbeelding: McLaren)

4. Mercedes-AMG GT

Alsof die 720 pk sterke supercar nog niet genoeg is, cruist Pérez af en toe ook in de straatauto van een ander concurrerend fabrieksteam: Mercedes. Jawel, Sergio Pérez rijdt stiekem gewoon in een Mercedes. Het gaat om een Mercedes-AMG GT.

Sergio Pérez wagenpark auto's auto
(Afbeelding: Mercedes)

Toch hoef je de Mexicaan niet als deserteur te bestempelen. Voordat Pérez Red Bull reed, was de Formule 1-coureur namelijk een tijdje merkambassadeur van Mercedes-Benz in Mexico. Daarmee is de AMG GT waarschijnlijk niet meer dan een reliek uit het verleden.

5. Bugatti Chiron

Toch waren dit nog niet de meest bijzondere auto’s uit het wagenpark van Sergio Pérez. Die eer gaat naar de peperdure Bugatti Chiron. Alles aan deze auto is over de top: het prijskaartje van bijna 3 miljoen euro, de 8.0-liter zestiencilinder met vier turbo’s en de 1.500 pk aan vermogen.

Sergio Pérez wagenpark auto's auto
(Afbeelding: Bugatti)

Deze auto boekte ooit zelfs een record door in 41 seconden van 0 naar 400 kilometer per uur te accelereren en weer te remmen naar stilstand. Een puike prestatie, al is dat record kort geleden aan diggelen gereden door deze allesvernietigende hypercar. De Bugatti Chiron van Sergio Pérez is met een topsnelheid van ver boven de 400 kilometer per uur overigens de snelste auto uit zijn wagenpark, zélfs als we zijn RB19 meetellen.

De auto’s van Max Verstappen

Of Sergio Pérez het naast het Formule 1-circuit ook aflegt tegen teamgenoot Max Verstappen? Bekijk de autogarage van de wereldkampioen, met ook geen misselijke auto’s.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.