Redactie
Redactie Human Interest 4 dec 2017
Leestijd: 1 minuut

Mannengriep bestaat niet: wetenschappers bewijzen dat wij ons niet aanstellen

Bijna iedere man wordt het wel eens verweten: het hebben van de mannengriep. Mannengriep is de term die vrouwen neerbuigend gebruiken als hun vriend of man ziek en oh-zo-zielig is. Want vrouwen vinden ons aanstellers. Als wij mannen ziek zijn, vergaat zo’n beetje de halve wereld. Welnu: wat nu als griep bij mannen ook daadwerkelijk ernstiger is dan bij vrouwen?.

Mannen, het is tijd om te counteren want universitair onderzoek wijst uit dat de mannengriep helemaal niet bestaat én dat er wetenschappelijk bewijs is dat mannen de griep veel heftiger ervaren dan vrouwen.

Can’t argue with science…

The Standford University of Medicine deed onderzoek naar de ervaringen van griep bij mannen en vrouwen en vond daarbij een interessante correlatie. Voor het eerst vonden de onderzoekers bewijs dat er een samenhang bestaat tussen testosteronwaarden en het immuunsysteem. Kort gezegd: hoe hoger de testosteronwaarde, hoe meer dit van invloed is op een beperkte werking van het immuunsysteem. Dit zou je vrij kunnen vertalen als: hoe mannelijker de man, des te meer hinder hij ondervindt van zijn griep.

Eerder al concludeerde een artikel in Proceedings of the National Academy of Sciences dat rode bloedcellen van vrouwen alerter en actiever zijn als het lichaam wordt aangevallen. Derhalve lijken mannen niet alleen vatbaarder voor bacteriën, virussen, schimmels en (parasitale) infecties, maar hebben zij hier bovendien meer last en pijn van.

Mannengriep is een hoax

Dus mocht jouw vriendin/vrouw weer eens zeuren dat jij je aanstelt, schuif haar dan dit stukje wetenschap onder de neus. Mocht je overigens geveld worden door de griep, dan hebben wij een uiterst plezierig medicijn voor je.

Standord University of Medicine

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.