Van je griep of verkoudheid af met whisky, dankzij de Hot Toddy

Het is december en dat betekent sinterklaas, kerst, verkoudheid en griep. Er is geen ontkomen aan. In de trein, op je werk of gewoon thuis. Overal dwarrelen de bacillen en ziektekiemen rond. Knappe jonge als je ongeschonden de winter doorkomt. Gelukkig zijn er, als je wel getroffen wordt, meer dan genoeg manieren om de pijn te verzachten. Sommige daarvan zijn nog bijzonder smakelijk ook! Neem bijvoorbeeld de onvolprezen hot toddy.

Op de Britse eilanden is dit dé oplossing tegen verkoudheid. Geen pillen, spray of vreemde drankjes, maar een 100% natuurlijk brouwsel. De basis van de hot toddy bestaat uit water, honing en natuurlijk whisky. Heel simpel, maar je kunt er vervolgens nog van alles aan toevoegen zodat hij nog beter werkt of smaakvoller wordt. Wij vertellen je hoe je hem moet maken, zodat jij op een smakelijke manier je verkoudheid of griep te lijf kunt gaan.

Heerlijk! Maar werkt het ook echt?

Boze tongen beweren dat de hot toddy alleen maar een excuus is om op elk moment van de dag aan de whisky te gaan. We gaan natuurlijk niet ontkennen dat dit een mooie bijkomstigheid is, maar er zit wel iets meer achter. Een goede hot toddy zit vol met vitamine C om je weerstand te versterken en de honing is verzachtend voor je keel. Waarom moet er dan ook whisky bij? Heel simpel: om te verdoven. Zo heb je minder last van je griep of verkoudheid terwijl je lichaam aan het herstellen is.

Het voordeel van dit smakelijke medicijn is dat je er gemakkelijk mee kunt variëren. Zo kun je hem aanpassen naar jouw smaak, maar ook om bepaalde klachten aan te pakken. Voeg citroen of sinaasappel toe om er een echte vitamine C bom van te maken. Wil je ontstekingen remmen? Gooi dan een stuk gember in je hot toddy. Ben je in de kerststemming? Een snufje kaneel is alles wat je nodig hebt.

Basisrecept van de Hot Toddy

Geen zin om zelf te gaan experimenteren of zoek je een goede basis om mee te beginnen? Dan is dit het recept dat je moet volgen. Hij is gemaakt door Pamela Wiznitzer. Zij is mixologist en de creative director van Seamstress in New York. Haar favoriete versie van de hot toddy blijft trouw aan het origineel, maar is net wat verfijnder. Smaakvol en effectief.

Ingrediënten

  • 140 ml hete thee (bij voorkeur gember thee)
  • 60 ml whisky
  • 15 ml citroensap (of een paar schijfjes citroen)
  • Een theelepel honing (meer mag ook als je van zoet houdt of hevige keelpijn hebt)
  • Een snufje kaneel (of gebruik een kaneelstokje om te roeren)

Voeg alle ingrediënten toe aan de thee een roer vervolgens goed door. Drink hem zo heet mogelijk. De warmte werkt verzachtend en zo verdampt niet alle alcohol voordat je hem op hebt. Dus ligt je met griep in bed of voel je een stevige verkoudheid aankomen? Maak dan vanavond een hot toddy, dan kun je er morgen weer helemaal tegenaan.

Reageer op artikel:
Van je griep of verkoudheid af met whisky, dankzij de Hot Toddy
Sluiten