Soraya Vogelaar
Soraya Vogelaar Human Interest 17 jun 2018
Leestijd: 4 minuten

Stiekem vinden vrouwen dit heel sexy aan mannen

Zoveel vrouwen, zoveel smaken. Maar stiekem zijn er dingen die we in het grotere geheel toch allemaal wel sexy vinden aan jullie mannen. Voilà, om het ontcijferen van de masterminds van ons vrouwen wat makkelijker te maken, hierbij een lijstje universele sexyheden. Doe er je voordeel mee, heren.

1. Fit maar niet te gespierd

Vandaag de dag heerst er een ‘90 procent van de tijd owned de sportschool mij’ cultuurtje. Maar man, man, mannen, het hoeft niet zo’n vaart te lopen. We fluisteren je bij deze alvast in: menig vrouw hoeft niet een opgepompte spierbundel naast haar in bed. Prima als je lekker voor jezelf zorgt en fit blijft. Maar een beetje definitie of lichte lijntjes van je biceps of andere spieren zijn ook al voldoende. Besparen we je toch maar mooi wat centen voor de sportschool.

2. Verzorgde nagels

Nu hoef je echt niet aan een man-icure. Maar extreem afgekloven stompjes zijn het ook niet helemaal. Verzorg je handen met een fijne crème en knip je nagels met een nagelknipper. Nagelbijten doen we niet meer, capiche?

3. Lezen

Knowledge is power, zei een wijs man ooit ergens. Reading is instant sexappeal, zeggen we je. Een man en een goed boek: veel beter dan dat wordt het niet. Er bestaan niet voor niets internetpagina’s met de titel ‘Hot Guys Reading’. Of het nu een roman is van Arthur Japin of de autobiografie van Zlatan Ibrahimovic: het maakt ons niet eens uit. Zolang je er maar met passie over kunt vertellen zodra we vragen welk boek je leest.

sexy vrouwen

4. Een bril

Een bril is gelukkig al lang geen stoffig en sulligs iets meer. En terecht, want een bril voegt iets sexy’s en mysterieus toe aan je gezicht. Kies een goed montuurtje en weg met al die contactlenzen. Als je geen bril nodig hebt, loop je er deze zomer gewoon bij met een nepperd, voor de sexyness maakt het geen verschil.

5. Chillen in je kloffie

Laat je van je relaxte kant zien in je joggingbroek. Samen Netflixen en chillen, daar hoort een nonchalante kledingkeuze bij. Krijgen wij vrouwen weke knietjes van.

6. Een nette blouse of overhemd

De tegenhanger van chillen in je kloffie. Er verzorgd en netjes uitzien is altijd goed en een blouse is de makkelijkste manier om dit te bereiken. Moet je ‘m wel even strijken natuurlijk. En het liefst in het wit.

7. Oogcontact en een glimlach

Het kan zo simpel zijn, heren.

8. Een lekker luchtje

Deze kon net zo goed op nummer 1 staan. Heb je een signature geurtje waaraan de vrouw in je leven je kan herkennen? Nee? Haal dan snel zo’n luchtje in huis. Geuren roepen zoveel dingen op in ons onderbewustzijn van herinneringen tot emoties. Jouw luchtje doet haar dus voortaan altijd aan jou denken. Maar: spray jezelf niet een ongeluk. Het is heerlijk ‘m licht te ruiken als ze je omhelst heeft. Het is een stuk minder sexy als de cologne als een walm in haar kleding blijft hangen. Anders ruikt ze de hele dag naar een vent. Lekker je territorium afbaken, dat is het dan weer wel.

sexy vrouwen

9. Een volle baard, drie dagen baardje of vers geschoren

Anno 2018 heerst het idee dat elke vent aan de baard moet. Ho, stop! Voor ons vrouwen is dat dus niet de realiteit. Zoveel vrouwen, minstens net zoveel smaken. Het is net als de borsten- of billenman. Er bestaan ook vrouwen die liever voor een clean shave gaan dan een volle baard. Eigenlijk maakt het niet zo uit welke het wordt, zolang je de boel maar goed verzorgt.

10. Als je voor ons kookt

Ga niet tieren als Gordon Ramsey, maar maak je wel wegwijs in de keuken. We garanderen je dat ze meteen al haar vriendinnen appt als je aankondigt dat je voor haar gaat koken. En eigenlijk is het best aandoenlijk als er iets een beetje misgaat. Let op: iets en een béétje. Als je echt niet kan koken snijd jij jezelf alleen maar in de vingers, letterlijk en figuurlijk.

11. Als je de deur voor ons openhoudt of ons voor laat gaan

Chivalry is not dead. Wij vrouwen houden van romantiek. Al beweert ze bij hoog en laag van niet, iedere vrouw houdt er op z’n minst van om zich even vrouwelijk en speciaal te voelen. En dat hoeft niks te kosten, simpelweg de deur voor haar openhouden en daarbij lief glimlachen, kan al voldoende zijn.

12. Littekens

Voor een ruig randje. Rawr! Bovendien heeft ieder litteken wel een verhaal. Al is het maar dat jij je minstens tien keer op dezelfde plek gestoten hebt aan een tafelrand. In de gekke wereld van alternatieve waarheden verlaat Barbie haar Ken voor Action Man, just sayin’.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.