Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Human Interest 17 jun 2018
Leestijd: 3 minuten

Zo handel je je ongestelde vriendin als een baas

Geven en nemen, de keys van een relatie. Slechts één week per maand zal je even iets meer moeten geven, anders is het gegarandeerd drama. Ongesteld: je kent het wel. De combinatie van een fragiel lief katje en pitbull met hondsdolheid, daar kun je beter niet mee fucken. Jouw liefbedoelde plagerijtjes en oh zo (niet) lollige opmerkingen kunnen zomaar de druppel – ha – zijn.

Helse dagen waarop je vriendin alleen maar loopt te vreten, afsnauwen en als je mazzel hebt ook nog loopt te janken. Speciaal voor jullie mannen: met deze handleiding kom je er in ieder geval levend van af en hou je ons vrouwen te vriend wanneer we ongesteld zijn (en geloof me, dat wil je). 

DISCLAIMER: Oké, we weten dat we deze dagen een beetje onuitstaanbaar zijn en we veranderen echt niet expres in een draak. Bij voorbaat sorry, we don’t mean it.

Het monster wat ongesteldheid heet

Terwijl je misschien denkt dat je je mannetje staat en je vriendin je echt niet onder de duim heeft, strompel je met een gekromde rug graag naar de drogist om Aleve Feminax (pilletje wat de draak temt) of om tampons op te halen en doe je alles wat ze je vraagt. You lose. Maar oké, voor het goede doel, het zijn maar een paar dagen. Met deze tips kom je deze dagen door.

1. Ben je ongesteld ofzo?

De eerste les: vraag dit nooit, maar dan ook nooit. We weten het zelf al, je hoeft het echt niet te bevestigen.

2. Ga niet weg

We kunnen (achteraf) best begrijpen dat je zou willen vluchten, maar dit is niet de beste optie. We willen het gevoel hebben dat je altijd bij ons wil zijn.

3. Feed us, touch us, leave us

Deze moet je gewoon in je hoofd stampen. Geef ons chocola, snoep en koekjes. Knuffel ons wanneer we dat vragen, incasseer de scheldparades en weet wanneer je ons moet laten.

4. Ga je dat echt allemaal opeten?

Nog een vraag die je beter niet kunt stellen, tenzij je op oorlogspad bent.

4. Probeer het niet te begrijpen

Er zit weinig logica in, dus begrijpen ga je het niet. We worden onzeker, verdrietig, super enthousiast en vervolgens janken we om de Page Plus-reclame.

5. Vermijd discussie

‘Je hebt gelijk, schat’ is het enige goede antwoord.

6. Geef complimenten

Minimale inspanning, maximaal resultaat.

7. Zeg geen ja en geen nee

‘Vind je me dik?’. Deze vraag is zó gevaarlijk. Je kunt hier geen ‘ja’ op zeggen, want dan heb je oorlog. Maar als je ‘nee’ zegt is het ook niet goed, want dan ben je weer niet eerlijk volgens haar and so on.

8. Hou je mening voor je

Misschien verbaast het je, maar jouw mening over menstruatie interesseert ons – om de een of andere reden – bijzonder weinig.

9. Stel je niet zo aan

Ik zou het niet proberen om dit te gaan zeggen. Je weet niet half hoe we strijden. Jullie huilen al bij een loopneus.

10. Haal met liefde tampons

Niet moeilijk doen als je tampons in de winkel voor ons moet kopen.

11. Heb geduld

De belangrijkste, en makkelijker gezegd dan gedaan. Maar hou vol – het zijn maar een paar dagen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.