Alrik de Jong
Alrik de Jong Hebbedingen 20 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

5 LEGO-sets voor volwassen filmfreaks die het interieur verrijken

LEGO is mindfulness en een hobby vol nostalgie ineen. Gelukkig zijn er tegenwoordig ook veel sets voor volwassenen. Vandaag lichten we vijf fenomenale bouwsets uit voor liefhebbers van films. Naast een leuk tijdverdrijf ook een verrijking voor je interieur.

Vorige week staken we onze nek uit voor volwassen gamers die zwelgen in nostalgie. Check deze 18+-bouwsets als je jezelf meer tot die groep aangesproken voelt dan tot filmfreaks.

LEGO-bouwsets voor volwassen fans van films

Hier richten we ons op na te bouwen films, met vijf bouwsets in de categorie 18+. LEGO richt zich steeds meer op volwassenen met grote, gecompliceerde en dure sets. Toch beginnen we met een film voor kinderen, waarvan onlangs een set voor volwassenen uitkwam.

1. Zweinstein Express

De Zweinstein Express is de duurste Harry Potter-set ooit, maar daarvoor krijg je ook wat. De bouwset, waarmee volwassen filmliefhebbers het perron en de trein uit de Harry Potter-reeks kunnen nabouwen, meet 26 centimeter x 20 centimeter x 118 centimeter. Je krijgt er liefst twintig minifiguren bij. Het bouwwerk zelf bestaat uit 5.129 onderdelen. Te koop voor 499,99 euro.

LEGO Harry Potter Zweinstein
🌟 (Afbeelding: LEGO)

2. Ghostbusters – ECTO-1

Een stuk betaalbaarder speeltje voor volwassen filmliefhebbers is de auto uit de legendarische film Ghostbusters (1984). Na te bouwen met 2.352 LEGO-steentjes voor 239,99 euro.

Ghostbusters ECTO-1, lego, bouwsets, volwassen filmliefhebbers
👻 (Afbeelding: LEGO)

3. Het huis uit Home Alone

Met deze heerlijke bouwset, afkomstig uit de LEGO Ideas-lijn, bouw je het huis uit filmklassieker Home Alone (1990). De minifiguren die bij de set horen zijn Kevin, zijn moeder, de twee boeven en de buurman met de schep. De set bestaat uit 3.955 steentjes en kost 299,99 euro. De details zijn om van te smullen. Zet dit in je interieur en zelfs met de meest saaie verjaardagsvisite heb je een leuk gesprek.

lego, home alone, bouwset, volwassen filmliefhebbers
🏠 (Afbeelding: LEGO)

4. Back to the Future – Delorean DMC-12

De meest betaalbare op een film gebaseerde LEGO-bouwset binnen dit rijtje is de DMC-12 uit Back to the Future. Geleverd met coole details, zoals het hoverboard en de twee minifiguren van Marty McFly en Emmett ‘Doc’ Brown. Te koop voor 199,99 euro.

lego, films, fans, back to the future, delorean dmc-12, filmfreaks
🕒 (Afbeelding: LEGO)

5. Titanic

We sluiten af met de grootste en een van de duurste bouwsets ooit, die sinds kort weer verkrijgbaar is. Oké, deze Titanic is niet gebaseerd op de film, maar als het einde je niet zint, is het een prima goedmakertje. Je bouwt het schip met 9.090 stenen, daar ben je wel even zoet mee. Je koopt deze verrijking voor je interieur voor 679,99 euro. Zie het als je levenswerk.

lego, films, titanic, bouwset
🚢 (Afbeelding: LEGO)

Meer LEGO-sets voor je interieur

Check ook deze bouwsets die je interieur verrijken, waaronder een Van Gogh.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.