Felix Decavel
Felix Decavel Muziek 20 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Tiësto geeft oorwurm The White Lotus de remix die het verdient

Tiësto heeft niet alleen een goede smaak muziek, al luisteren we hier op redactie alleen naar zijn muziek uit de vorige eeuw. Blijkbaar lust de Nederlandse dj ook het neusje van de zalm wat series betreft. In samenwerking met HBO Max dropt de draaitafelkunstenaar naast de beat nu ook de officiële remix van het aanstekelijke deuntje uit The White Lotus.

Hoor je de oorworm al? Het nummer van de Chileens-Canadese componist Cristobal Tapia de Veer spookte dankzij de HBO Max-hitserie door vele hoofden op maandag. Renaissance sloot dan ook perfect aan op het tempo van The White Lotus.

En dat is ook Tiësto niet ontgaan. De Nederlandse Grammy-winnaar en internationale ster heeft zijn eigen draai gegeven aan de titelsong van het tweede seizoen.

Tiësto dropt remix van titelsong The White Lotus

Aangezien hij de eerste officiële remix van Renaissance mocht componeren, is het voor Tiësto – zelf een grote fan van de HBO Max-serie – naar eigen zeggen een hele grote eer. “Als grote fan van The White Lotus vind ik het geweldig om de officiële remix uit te brengen”, aldus Tiësto. “Ik was meteen verslaafd aan de titelsong, dus ik moest er mijn draai aan geven voor mijn live sets. Elke keer als ik het speel, gaat het publiek uit z’n dak. Ik ben blij dat HBO wilde samenwerken en er een officiële song van wilde maken.”

Op 24 februari brengt Tiësto zijn nieuw album Drive uit, waarvan de Renaissance-remix deel zal uitmaken. Beluister de herinterpretatie van het geniale deuntje uit The White Lotus alvast hieronder.

Of je van het genre houdt of niet, het klinkt in ieder geval beter dan de muziek die onlangs door AI werd gemaakt. Tiësto neemt je op zijn minst mee op een muzikale reis die de luxe-hotels en prachtige bestemmingen uit de hitreeks van HBO waard zijn. Alleen jammer dat de Nederlandse dj de remix niet op het komende Awakenings Summer Festival zal kunnen draaien.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.