Stijn Kuster
Stijn Kuster Auto's & Motoren 25 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Volkswagen-CEO: “We gaan Tesla inhalen als het gaat om verkopen”

De CEO van Volkswagen Herbert Diess zegt dat het concern Tesla in gaat halen als het gaat om verkopen. Per 2025 willen de Duitsers marktleider zijn op het gebied van elektrische auto’s.

Deze uitspraak lijkt in in eerste instantie haaks te staan op die van het financieel hoofd Arno Antlitz. Hij liet eerder weten dat het concern zich juist gaat richten op meer premium voertuigen. Hiermee zou de winstmarge per auto omhoog gaan en de fabrikant minder volumes draaien.

Volkswagen wil Tesla verslaan met elektrische auto’s

Echter, Antlitz doelde met zijn uitspraak op de markt rondom auto’s met een verbrandingsmotor. Wat elektrische auto’s betreft, wil Volkswagen dus marktleider worden en Tesla overtreffen met verkoopcijfers. Dit moet binnen drie jaar gebeuren, zo laat Diess aan CNBC weten.

“Tesla loopt momenteel voorop als het gaat om EV’s, waarschijnlijk is het ook al het meest digitale autobedrijf. (..) We streven er nog steeds naar om gelijke tred te houden en Tesla waarschijnlijk in te halen tegen 2025 als het gaat om verkopen”, stelt de CEO.

Veel automerken willen het bedrijf van Elon Musk overstijgen

Niet alleen Volkswagen wil Tesla overtreffen. De General Motors-CEO, van onder andere Chevrolet, Cadillac en GMC, zei eerder tegen 2025 de grootste retailer op het gebied van elektrische voertuigen te worden en 2 miljoen auto’s per jaar te willen produceren.

Review: is Xpeng P5 echt de beloofde Tesla Model 3-killer?

Ook de CEO van Ford, Jim Farley, zei dit streven van 2 miljoen auto’s per jaar te hebben. Hij wil dit productieaantal niet per 2025 halen, maar een jaar laten.

Tesla heeft nóg ambitieuzere plannen dan Volkswagen

Hoewel 2 miljoen auto’s ambitieus is, valt het in het niet bij de plannen die Elon Musk met Tesla heeft. Hij zei dat Tesla over 8 jaar 20 miljoen voertuigen per jaar kan produceren. Het productieaantal zal volgens de CEO van het Amerikaanse EV-merk dan dichterbij de 10 miljoen auto’s liggen.

 

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.