Stijn Kuster
Stijn Kuster Auto's & Motoren 1 jun 2021
Leestijd: 1 minuut

De Volkswagen Beetle GT3 uit Gran Turismo komt er in real-life

Als je denkt aan de Volkswagen Beetle, denk je aan de oude Kever of een leuk autootje voor erbij. Tenzij je Gran Turismo hebt gespeeld. Jawel, de GT3-versie uit de videogame wordt werkelijkheid dankzij een geniale bodykit.

Prior Design en JP Performance maken de Volkswagen Beetle GT3 op basis van de fictieve auto uit Gran Turismo Sport, een game voor de PlayStation 4. Uiteindelijk komt deze bodykit voor alle Beetles tussen 2011 en 2019 beschikbaar.

Gran Turismo in real-life

Naast de bodykit wordt de Volkswagen Beetle GT3 ook voorzien van een andere motor. Niet de opgepompte 2.0 liter viercilinder met 600 pk, zoals in Gran Turismo, maar een 2.5 liter vijfcilinder van Audi. Deze levert standaard zo’n 400 pk. Hoeveel paarden de Duitsers hier nog bij toveren is niet bekend.

In de game heeft de Volkswagen Beetle GT3 achterwielaandrijving. De tuners hebben echter gekozen voor vierwielaandrijving bij het daadwerkelijke model.

Volkswagen Beetle GT3 in beperkte oplage

Van de Gran Turismo-bodykit worden er slechts 53 gemaakt. De bouwers dachten dat de kits snel zouden uitverkopen, maar de ombouw is nu nog steeds te bestellen. Voor een net geen 6.000 euro krijg je de kit bij je thuis bezorgd. Wil je ook een 2.5 TFSI, dan moet je dieper in de buidel tasten. De prijs is op aanvraag.

De Volkswagen Beetle GT3 met een 2.5 liter vijfcilinder is niet de enige pijlsnelle kever. Zo heeft de New Beetle RSi een 3.2 liter VR6-motor aan boord die goed is voor 224 pk en een topsnelheid heeft van 225 kilometer per uur.

Peters proefrit

Onze collega van Autovisie reed in zo’n bijzondere Volkswagen Beetle. Bekijk de aflevering van Peters Proefrit.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.