Stijn Kuster
Stijn Kuster Human Interest 19 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

In deze Nederlandse villa kun je wonen zonder gezien te worden

In de jonge wijk Meerhoven in Eindhoven worden twee wel hele bijzondere villa’s neergezet. Beiden zijn namelijk gebouwd als spiegels.

De villa’s zijn ontworpen als een aluminium sculptuur die volledig zijn omgeving weerspiegelt. Hierdoor valt het bouwwerk nauwelijks op in de bossen.

Spiegel villa wordt werkelijkheid

De woningen zijn geen concepten of onhaalbare plannen voor de toekomst. Beiden gaan daadwerkelijk gebouwd worden. “Inmiddels is er een woning verkocht en op een andere woning is een optie’, laat de architect aan Manners weten. “We starten binnenkort met de bouw”, vertelt de architect die zich allerminst in heeft gehouden tijdens het ontwerpen.

spiegel, villa, eindhoven, te, koop, huis
(Afbeelding: FAAM)

Dat het bos een belangrijk rol speelt, zien we niet alleen terug in de weerspiegeling aan de buitenkant. Ook in de woonkamer en keuken gluurt de natuur via de grote ramen naar binnen. Naast licht is er ook aan ruimte en faciliteiten geen gebrek in de villa. Het huis heeft een woonoppervlak van 369 vierkante meter en beschikt over drie slaapkamers, twee badkamers, berging, bijkeuken en een optionele lift.

Groen en Duurzaam wonen

Ook buiten is het prima vertoeven. Vanaf de patio en het lounge terras kijk je zo de bossen in. Hoewel je dus midden in de natuur woont, hoef je geen groene vingers te hebben om de tuin mooi te houden. Het onderhoud regelt de natuur (grotendeels) helemaal zelf.

spiegel, villa, eindhoven, te, koop, huis
(Afbeelding: FAAM)

Naast een ‘groene’ uitstraling is het huis ook enorm duurzaam. Door de goede isolatie en toepassing van een warmtepomp heeft de villa energielabel A. Zo’n warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht, ventilatielucht of uit de bodem. Hierdoor hoeft er minder gestookt te worden

Woningtekort? In dit Italiaanse dorp koop je voor 1 euro een huis

Aan zo’n bijzondere woning hangt uiteraard wel een flink prijskaartje. De spiegelvilla’s stonden voor Voor 1.090.000 euro te koop. Eén huis is vergeven, de andere verkocht onder voorbehoud.

Meer weten?

Wil je toch nog proberen de unieke villa te bemachtigen. Klik dan hier om naar de verkooppagina op Funda te gaan. Meer informatie over het ontwerp lees je bij de architect.

spiegel, villa, eindhoven, te, koop, huis
(Afbeelding: FAAM)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.